Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Φωτιά σε στέγη γερόντων στην Καλλιθέα: Από τις αναθυμιάσεις πέθαναν οι δύο γυναίκες
Άγνωστα τα αίτια της «φονικής» πυρκαγιάς 
Ήταν σαν αδερφές

«Ακούγαμε τους γέροντες να φωνάζουν "βοήθεια"» λέει αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr - Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από άλλο δωμάτιο

Ακούγαμε τους γέροντες που φώναζαν «βοήθεια» και βλέπαμε τις φλόγες να βγαίνουν από παντού, λέει αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα ...του Σαββάτου σε στέγη ηλικιωμένων στην οδό Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα.


Οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρές από το υπόγειο δωμάτιό τους δύο γυναίκες, ηλικίας 68 και 55 ετών, που δεν πρόλαβαν να βγουν και πιθανότατα έχασαν τις ζωές τους από τις αναθυμιάσεις.


«Τους ακούγαμε που φώναζαν ''βοήθεια'' οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Αναστατωθήκαμε και βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας. Οι φλόγες έβγαιναν από παντού και οι άνθρωποι από τον πρώτο όροφο κατάφεραν να βγουν αμέσως πριν προλάβουν οι καπνοί να πνίξουν και τα υπόλοιπα δωμάτια. Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που βρίσκονταν στο υπόγειο μάλλον πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Σίγουρα η μία γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και θα δυσκολεύτηκε να βγει από το δωμάτιο. Ήταν πολύ αγαπημένες, σαν αδερφές, μοιραζόντουσαν το ίδιο δωμάτιο και είχαν γνωριστεί εδώ στη στέγη πρόνοιας, όπου και έμεναν τα τελευταία δέκα χρόνια. Δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να μπουν μέσα οι πυροσβέστες να τις σώσουν. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τις έβγαλαν και τις δύο μαζί νεκρές μέσα από το υπόγειο», λέει αυτόπτης μάρτυρας που μένει στην απέναντι πολυκατοικία από τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων.

«Όλα ξεκίνησαν από το υπόγειο που υπήρχαν δύο δωμάτια. Στο ένα έμεναν οι δύο γιαγιούλες και στο άλλο δωμάτιο έμενε ένας άλλος κύριος όπου έχει διανοητικά προβλήματα και τον έχει ο πάτερ στη στέγη από 17χρονών, από τότε που τον είχε φέρει ο πατέρας του. Μάλλον, χωρίς να είναι κάτι επίσημο ακόμα, κι από ότι ακούω κι εγώ πρέπει να έγινε βραχυκύκλωμα από τις καλωδιώσεις που έχει αυτός στο δωμάτιό του. Δεν πρέπει να το κατάλαβε αμέσως και πιθανολογούν ότι η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε από εκεί γιατί δεν είχαν ούτε σόμπα, ούτε τίποτα. Όλους τους ηλικιωμένους τους μετέφεραν στον Ευαγγελισμό και στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ευτυχώς οι πυροσβέστες κινήθηκαν πολύ γρήγορα και έσωσαν τους υπόλοιπους ηλικιωμένους», λέει στο protothema.gr.


Φωτογραφίες από το kallitheonline.grΆγνωστα τα αίτια της «φονικής» πυρκαγιάς στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων, στην ΚαλλιθέαΤα αίτια της τραγωδίας στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα, όπου δύο γυναίκες ηλικίας 68 και 55 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:00 το πρωί στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίων Αποστόλων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι δύο γυναίκες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό τους, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατόρθωσαν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά πριν να προλάβει να επεκταθεί.Στη συνέχεια διακομίστηκαν δύο ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα στον «Ευαγγελισμό», ενώ αργότερα για προληπτικούς λόγους πήγαν στο «Σωτηρία» και τα υπόλοιπα άτομα που διαμένουν στη Στέγη.

Σημειώνεται ακόμη ότι το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου