Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

Θερίζεις ό,τι έσπειρες...





Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις, λέει ο ελληνικός λαός. Και ο αρχηγός της Ν.Δ., από τη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία του κόμματός του, «έπαιξε» πολύ με...
την ακροδεξιά πτέρυγα, νομίζοντας πως θα τον αφήσει ήσυχο και ότι θα λειτουργήσει είτε ως ανάχωμα είτε ως πόλος προσέλκυσης ακροδεξιών ψήφων.

Κατά μία άλλη ανάγνωση των πραγμάτων, ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται, από την πρώτη στιγμή, όμηρος αυτής της εσωκομματικής παράταξης, καθώς σε αυτήν στηρίχθηκε για να γίνει αρχηγός και αυτή τον «κρατάει». Οπως και να 'χει, με τους ανέμους που απελευθέρωσε, τώρα κινδυνεύει να θερίσει θύελλες.

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έδωσε αέρα στα πανιά όλων εκείνων -πολιτικών, επιχειρηματιών κ.ά.- που ονειρεύονται και σχεδιάζουν μια αυτοτελή ισχυρή Ακροδεξιά, η οποία θα κινηθεί ανάμεσα στη Ν.Δ. και τη Χρυσή Αυγή, θα αποδεσμεύσει ψηφοφόρους και από τους δύο χώρους και θα διεκδικήσει να προσελκύσει ευρύτερες εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις, οι οποίες κατά καιρούς βρήκαν στέγη στην παραδοσιακή Κεντροαριστερά - ακόμη και στην Αριστερά.

Οποιος έπαιξε με τον εθνικισμό και τον σοβινισμό εργαζόταν πάντα για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Αυτό ο αρχηγός της Ν.Δ. φαίνεται πως δεν το λογάριασε ποτέ του. Χθες, ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, δήλωσε πως θα αναλάμβανε αρχηγός ενός νέου πολιτικού φορέα, εφόσον του το ζητούσαν, γιατί δεν είναι, όπως είπε, ρίψασπις.

Κάποιοι άλλοι, που έχουν καλύτερη άποψη του παρασκηνίου, βεβαιώνουν -σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε- ότι υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να ηγηθούν του νέου φορέα, εφόσον αυτός γίνει, όπως ο Απ. Τζιτζικώστας.

Ασφαλώς, στην παρούσα φάση το κύριο δεν είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί ενός εκκολαπτόμενου νέου φορέα, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν δυνάμεις που απεργάζονται μια τέτοια εξέλιξη, οι οποίες ενισχύονται από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Γι' αυτό και μετά τη Θεσσαλονίκη προετοιμάζουν κάτι ανάλογο και στην Αθήνα. Η μπάλα είναι πλέον στη Ν.Δ., που απειλείται περισσότερο από όλους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του οφείλουν να υψώσουν απέναντι στον ακραίο εθνικισμό το τείχος που δεν ύψωσαν ώς τώρα. Αύριο θα είναι αργά...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου