Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Το σχέδιο «Επόμενη Μέρα»...



Tο μνημονιακό σχέδιο έχει επικρατήσει πλήρως, στον περίφημο «πάτο» έχουμε ήδη φτάσει και άρα είναι λογική η προσμονή της ανάκαμψης. Σε...
αυτά τα δεδομένα εδράζεται και το κυβερνητικό σχέδιο «Επόμενη Μέρα», το οποίο περιλαμβάνει όλες τις προσδοκίες όχι μόνο του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και των επιχειρηματιών – αλλοδαπών και εγχώριων – που έχουν βάλει την ελληνική οικονομία στο μικροσκόπιό τους.

Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε. Το οικονομικό τοπίο που μόλις περιγράψαμε έχει χτιστεί πάνω στην οικονομική καταστροφή – ή, έστω, τη βίαιη υποβάθμιση του εισοδήματος – πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, για τους οποίους οι προσδοκίες από την εικαζόμενη ανάπτυξη ενδεχομένως περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατόν. Ίσως ένα... επίδομα, από τα πολλά που έχουν μοιραστεί τα δύο τελευταία χρόνια.

 Η δυνατότητα να επιτευχθεί μια οικονομική μεγέθυνση δεν είναι αυτονόητη, αφού προϋποθέτει πολιτικό σχέδιο και ανάλογες δράσεις.

 Ομοίως μια οικονομική μεγέθυνση δεν είναι αυτονόητο ότι θα διαχυθεί, έστω εν μέρει, στην κοινωνία και θα μεταφραστεί σε θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές καλύψεις ή σε επιχειρηματικές ευκαιρίες για το ιδιαιτέρως αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Αυτές οι δυνατότητες προφανώς θα αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης την επόμενη περίοδο, η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, παρ’ ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει κάλπες στη λήξη της τετραετίας.

Προς το παρόν το βέβαιο είναι ότι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις δυνατότητες ταχείας οικονομικής μεγέθυνσης και το επόμενο διάστημα το προσκλητήριο προς το χρήμα για επενδύσεις θα λάβει ακόμη πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου