Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

Κακοκαιρίας συνέχεια με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις




Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση στη συνέχεια και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.

Τοπικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν..... στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 7 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 9 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στον Κορινθιακό Κόλπο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στη θάλασσα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένο βαρδάρη περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, γράφει το meteo.gr.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ


Αναλυτικότερα, τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική νησιωτική χώρας.


Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους τη νύχτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας με βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 τοπικά στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά που είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές με βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.

θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/853520/kairos-kakokairias-synexeia-tin-pempti-18-1-me-vroxes-kataigides-kai-xionoptoseis#ixzz54TLQ8EcJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου