Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

ΝΔ: Τι θα είχαμε κάνει εμείς αν είχαμε διαπραγματευτεί τα εργασιακά



«ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ»

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ απαντώντας στο non paper του Μαξίμου που αναρωτιόταν τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε εκείνη και όχι η σημερινή κυβέρνηση....
«Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα», υποστήριξε το Μέγαρο Μαξίμου για να εισπράξει την απάντηση της ΝΔ, η οποία ανέτρεξε στις μόλις πρόσφατες δηλώσεις... Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε αναφέρει πως αυτή η κυβέρνηση «έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών». Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει τι δεν θα είχε συμβεί αν εκείνη βρισκόταν στην διαπραγμάτευση.

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία.

Να τους πούμε τι ΔΕΝ θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ως προς την καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της διάταξης που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων - με την οποία η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί επί της ουσίας - αν η Κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς.

Υ.Γ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».



Πηγή: ΝΔ: Τι θα είχαμε κάνει εμείς αν είχαμε διαπραγματευτεί τα εργασιακά | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου