Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2018

Παπαθανασίου: Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο





«Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου...
και προσθέτει ότι «αν οι αγορές έβλεπαν την έμπρακτη βούληση της κυβέρνησης να περιορίσει το έλλειμμα, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού».

Υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σκόπιμα φόρτωσε τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «είχαν πρόθεση να φορτώσουν όλα τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση για να εμφανιστούν ότι ξεκινούν από χειρότερη βάση, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά». Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει τις δικές της ευθύνες. «Δεν είναι η έκρηξη του ελλείμματος το 2009 όπως υποστηρίζουν μερικοί. Ηταν ότι δεν τόλμησε να αλλάξει ριζικά το μοντέλο της οικονομίας».

«Δεν μετατρέψαμε την Ελλάδα από χώρα δανεισμού και κατανάλωσης σε χώρα παραγωγής και εξωστρέφειας», σημειώνει ακόμη ο κ. Παπαθανασίου και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με άξονα τη μείωση της φορολογίας είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να γυρίσει πραγματικά σελίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου