Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ





Πιθανότατα είναι από τις λίγες φορές, που η...Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, έχει δίκιο. Η πρότασή της για το πότε θα πρέπει να αποφασίζεται απεργία, είναι η πλέον δίκαιη και συνδικαλιστικά και ουσιαστικά. Λέει ότι το πενήντα τοις εκατό συν ένα ...των τακτοποιημένων οικονομικά μελών ενός σωματείου, μιας οργάνωσης κλπ κλπ, θα είναι αυτό που θα αποφασίζει την απεργία.
Κατά ποια λογική, θα πρέπει να αποφασίζει η μειοψηφία, επειδή είναι παρούσα σε μία απεργία; Το να μην είναι παρών κάποιος εργαζόμενος, σε μια συνέλευση για απεργία σημαίνει αδιαφορία. Σημαίνει πιθανότατα, ότι δεν θέλει να γίνει απεργία. Αλλά δεν προσέρχεται. Ακόμα όμως κι αν ήθελε, να γίνει απεργία, η στάση του να μην προσέλθει, δείχνει ότι και σε διαφορετική περίπτωση, μη απεργίας, πάλι δεν θα τον... πολυενδιέφερε το όλο ζήτημα.
Πως είναι δυνατόν, ένα τσούρμο εργατοπατέρες, που δεν αποτελούν ούτε το ένα τρίτο των εργαζομένων, να αποφασίζει για απεργία, αγνοώντας την πλειοψηφία. Πολύ σωστή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά δεν πιάνει τόπο η κατηγορία της κυβέρνησης, ότι αυτή είναι η πρόταση και των δανειστών....

Μάλλον δικαιώνει... και τους δανειστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου