Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση




Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (17/1) σύμφωνα με την πρόγνωση από την ΕΜΥ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τους ανέμους να εμφανίζονται ενισχυμένοι κυρίως στα νότια πελάγη.


Αναλυτικότερα, από το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) αναμένονται σποραδικές καταιγίδες ...
στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας

Η ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που από τη νύχτα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/853190/kairos-vroxes-kai-xionia-tin-tetarti-17-1-analytiki-prognosi#ixzz54NcI0m5p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου