Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ....


Αποτέλεσμα εικόνας για καιρος τριτη 23 ιανουαρίου


Σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν.... στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 12, και στην Κρήτη από 9 έως 12.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

http://www.meteo.gr/


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ:


ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ.
ANΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

www.emy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου