Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2018

Η Google απέκτησε φίρμα που μετατρέπει μια οθόνη smartphone σε ηχείο




Η Google απέκτησε… ήσυχα μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μετατρέπει την επιφάνεια των συσκευών όπως τα smartphones, σε ηχεία με την τεχνολογία της.

Μια κανονιστική κατάθεση της Βρετανίας από το Δεκέμβριο... του 2017 έδειξε ότι η θυγατρική εταιρεία Google Ireland Holdings Unlimited Company της Google, αγόρασε όλες τις μετοχές της NVF Tech, της μητρικής εταιρείας Redux Laboratories.


Η κατάθεση δεν περιελάμβανε το αντίτιμο που πληρώθηκε για τις μετοχές, αλλά κατέδειξε ότι το σύνολο των μετοχών που κατείχαν επενδυτές και υπάλληλοι μεταφέρθηκε στην Google στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Ο ιστότοπος της Redux είναι πλέον «νεκρός». Αλλά μια προσωρινή εκδοχή του ιστότοπου δείχνει ότι δούλευε στον «ακουστικό πίνακα», ο οποίος απομακρύνει την ανάγκη για ένα ηχείο σε μια συσκευή. Δημιουργεί επίσης λύσεις για τη δημιουργία της λεγόμενης απτικής ανατροφοδότησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διαφορετικές εργασίες σε smartphones, εφαρμόζοντας διαφορετική πίεση στην οθόνη.


Το Crunchbase, ιστοσελίδα που παρακολουθεί ειδήσεις αγορών και χρηματοδότησης, δήλωσε ότι η εξαγορά έγινε τον Αύγουστο. Η σελίδα LinkedIn του διευθυντή της Redux, Nedko Ivanov, δείχνει ότι έφυγε από την εταιρεία τον Αύγουστο του 2017. Δεν είναι σαφές αν εργάζεται τώρα για την Google. Στη σελίδα προφίλ του Ivanov, λέει ότι η Redux πέτυχε μια «επιτυχημένη έξοδο» τον Αύγουστο του 2017, αλλά δεν δηλώνει τον αγοραστή.


Η Redux έχει κατοχυρώσει 178 διπλώματα ευρεσιτεχνίας με 50 σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn. Ιδρύθηκε το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου