Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Γεννηματά: Το πρόγραμμα του Τσίπρα έχει κοντά ποδάρια




«Αυτό το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα με την υπερφορολόγηση και τις περικοπές δαπανών, έχει κοντά ποδάρια. Τους κρατάει απλώς για λίγο διάστημα ακόμα στην εξουσία, με στόχο τελικά να κληροδοτήσουν όλα τα προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση και όχι να λύσουνε τα προβλήματα της χώρας. Υπάρχει μια φούσκα, με λίγα λόγια, ότι δήθεν πάμε καλά και φοβάμαι τι θα γίνει όταν αυτή η φούσκα θα σπάσει».....

Στην υπογράμμιση αυτή προχώρησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real Fm, ενώ εκτίμησε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση. «Αυτό είναι ολοφάνερο. Απομονώνεται διαρκώς και πολιτικά και κοινωνικά. Και όλοι συνειδητοποιούν τι ακριβώς κάνουν αυτή τη στιγμή. Η μοναδική τους προτεραιότητα είναι πώς θα παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Επεσήμανε ότι υπάρχει προοπτική για τον τόπο, αρκεί να υπάρξει συνεννόηση γύρω από μια εθνική γραμμή κι αυτή θα είναι η προτεραιότητα στο συνέδριο του Κινήματος, όπως είπε.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε, ότι το διαφορετικό που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής για την ανάπτυξη, έχει δύο τομείς. «Ο πρώτος είναι, το πρόγραμμα για το πώς μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη. Ο δεύτερος, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά στις μεγάλες επενδύσεις, αλλά χρειάζονται κίνητρα φορολογικά και ασφαλιστικά για τους μικρομεσαίους, γιατί εάν τους ενισχύσουμε τώρα, μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Να βάλουμε μπροστά τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που άντεξαν μέσα στην κρίση».

Σχετικά με το Σκοπιανό, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για διγλωσσία που υπονομεύει την αξιοπιστία της όποιας διαπραγμάτευσης εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. «Στηρίζουμε τη διαμορφωμένη θέση της χώρας, η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται και από ρητές δεσμεύσεις της άλλης πλευράς, για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας, καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν. Δεν αρκεί μόνο το όνομα» ανέφερε και επέκρινε έντονα τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα.

«Αντιδικούν πριν να υπάρξει αποτέλεσμα και λύση, μόνο και μόνο για να γίνονται αρεστοί στα ακροατήριά τους και μάλιστα τα ακραία. Αυτή η τακτική θεωρώ ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα τελικά», παρατήρησε η κ. Γεννηματά.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου