Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Έπος: έτσι θα είναι από δω και πέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ! [photos]



Αν ο ΣΚΑΪ παρουσίαζε και άλλες ειδήσεις όπως τον σεισμό στην Αττική (Pics)
Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση όπως την ονειρευτήκαμε.

Γράφει ο Βαγγέλης Χαντζής



Ο ΣΚΑΪ για ακόμη μια φορά, με σεβασμό στον τηλεθεατή που τον επέλεξε για να ενημερωθεί για το μέγεθος του σεισμού που ταρακούνησε....
το λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο, ήταν παρών και έσπευσε να διακόψει το πρόγραμμά του και να μεταδώσει απ’ ευθείας όλο το ρεπορτάζ.


Ήταν τόση η δίψα των ανθρώπων που έκαναν εκείνη τη στιγμή τη μετάδοση να προσφέρουν απλόχερα έγκυρη, ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που φώναζε από μακριά ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πλάνα αρχείου. Και αυτό ακριβώς έγινε.

Στη διάρκεια μετάδοσης της είδησης του σεισμού μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι εικόνες που έπαιζαν στο background ήταν αυτές ακριβώς που περιέγραφε το σουπεράκι. Ενός σεισμού 4,4 βαθμών που είχε… ισοπεδώσει την ανθρωπότητα.

Κτήρια κατεστραμμένα ως τα θεμέλια, εικόνες απόλυτης διάλυσης, ερείπια, βομβαρδισμένα τοπία και δυστοπική ατμόσφαιρα. Είμαστε υπερβολικοί; Φυσικά, μετά τα χτεσινά ο όρος υπερβολή περνάει στο παρελθόν και όλα θα αντιμετωπίζονται στα πλαίσια της έγκαιρης τρομοκράτησης του πολίτη.



Ένα ταρακούνημα ενός τέτοιου σεισμού όμως δεν είναι αρκετό. Για να γίνει δευτέρα φύσις ο τρόμος, θα πρέπει οι εικόνες που έντυσαν το χθεσινό ρεπορτάζ να περάσουν και σε άλλα θέματα της καθημερινής ενημέρωσης του σταθμού. Με ένα μπανεράκι που θα γράφει «ΠΛΑΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ» δια να έχουμε και «καλυμμένον τον κώλον μας» στο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Διαλέξαμε 10 τέτοια απλά θέματα. Θέματα της καθημερινότητας. Και τα ρίξαμε στον εξομοιωτή του ΣΚΑΪ να τα μεταφέρει με τη δική του οπτική.

Δείτε τα 10 αποτελέσματα που πήραμε και ξεκινήστε να μαζεύετε προμήθειες για το καταφύγιο. Θα σας χρειαστούν μετά από αυτό.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου