Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018

Επαφές Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου...





Τις πάγιες ελληνικές θέσεις επανέλαβε ο προεδρος της ΝΔ στην συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Εκτός του...

Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπιναλί Γιλντιρίμ, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.



View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες συναντήσεις, προβάλλοντας τις ελληνικές θέσεις. http://bit.ly/2Hqf58U 


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα. Κατόπιν, είχε επαφές με τον γενικό Γραμματέα του ΝATO, Γενς Στόλτενμπεργκ , καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Οιισκόνσιν Ρον Τζόνσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στο μεταξύ, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ συναντήθηκε ο τομεάρχης Eξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνδιάσκεψης κατόπιν πρότασης του κ. Ντιμιτρόβ και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Επαναλήφθηκαν οι εκατέρωθεν γνωστές θέσεις.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου