Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΨΥΧΑΡΗ-ΔΟΛ




Ξεκίνησε μετά από αναφορά Νικολόπουλου στον Εισαγγελέα. Ο ΔΟΛ ήταν κεντρικός μοχλός της Διαπλοκής στα χρόνια της άκρατης διαφθοράς στην Ελλάδα. 



Στελέχη του ήταν και είναι ακόμα και σήμερα σε νευραλγικές θέσεις ..του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Ετσι ο Στ.Ψυχάρης χωρίς καθόλου ουσιαστικές σπουδές κατάφερε να ελέγχει το ελληνικό σύμπαν και ο γυιος του να επαίρεται στη Βουλή ότι με εγγυήσεις αέρα κοπανιστό πήραν εκατομμύρια ευρώ.



Τα δάνεια των τραπεζών (Πειραιώς -ΑΛΦΑ κλπ) είναι τόσο μεγάλα, ώστε για να εξασφαλισθούν θα έπρεπε να μπουν ως εγγυήσεις ο Παρθενώνας και το Ερεχθείο!
Αυτά κατατέθηκαν (καθηγητής Διονύσης Χιόνης-Γιαν.Ντάσκας) στην δικαστική έρευνα που διεξάγεται μετά την μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου.



Η δικαστική έρευνα πρέπει να συμπεριλάβει εξονυχιστική έρευνα για το τι ήξερε και τι δεν ήξερε για τα δάνεια αυτά ο πολυπράγμων Γιάννης Στουρνάρας και οι διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίοι-όπως κατατέθηκε είναι απαραίτητο να κληθούν ως μάρτυρες και να παραδώσουν στην δικαιοσύνη τις τυχόν γραπτές εισηγήσεις που υπήρξαν-οπως θα πρέπει- για την παροχή των δανείων. Οι εισηγήσεις πρέπει να έχουν λεπτομερείς εξηγήσεις για τις εγγυήσεις, λεπτομερή τήρηση του νομικού πλαισίου, διαφορετικά οι υπογράψαντες τα δάνεια και όσοι θα έπρεπε να τους ελέγξουν θα πρέπει να ελεχθούν απο την Δικαιοσύνη.

Όπως προέκυψε, υπήρχανεπι χρόνια καταγγελίες πολιτικών και ΜΜΕ για τα δάνεια στον ΔΟΛ και άρα η Τράπεζα Ελλάδας και οι διοικήσεις των τραπεζών θα έπρεπε να ελέγξουν αφού το χρήμα με το οποίομετά το 2008 ενισχύθηκαν κατά τρομακτικά ποσά οι τράπεζες είναι κρατικό.
Ζητήθηκε ακόμα να συσχετισθεί η έρευνα αυτή με την μεγάλη κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε μετά την έρευνα του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη στον ΔΟΛ. Από την έρευνα προέκυψε ο τεράστιος προσωπικός πλουτισμός του Σταύρου Ψυχάρη και οι πτώχευση ουσιαστικά εταιρειών, οι οι οποίες κατέστρεψαν τη ζωή πολλών εργαζομένων, λόγω μη καταβολής αμοιβών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απο την πλευρά του προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αναφέροντας μεταξύ άλλων:



"...Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ,

υπό την ιδιότητά μου ως εκλεγμένου Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και ως Προέδρου του του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, παρίσταμαι και επιτελώ νομίμως καθήκοντά μου ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας, στα πλαίσια της οποίας εξετάζονται ενόρκως οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους.

Με την παρούσα αναφέρω νόμιμα και αιτούμαι όπως ερευνήσετε και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί η πραγματική διάσταση και να αποκαλυφθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων και εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, με αφορμή τις δηλώσεις – απαντήσεις του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά αυτής, με θέμα τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, κατά την συνεδρίαση της 31.08.2016.

Κατά πρώτον επισημαίνω την δήλωση που αφορούσε την παραδοχή του κ.Ψυχάρη, ο οποίος, ερωτηθείς ως μάρτυρας απάντησε επί λέξει : «Εγγυήθηκα δανείου 15 εκατομμυρίων ευρώ με αέρα».

Και ειδικότερα, κατωτέρω παρατίθενται αποσπάσματα των όσων ειπώθηκαν και κυρίως τι κατέθεσε μεθ’ όρκου ο κ. Ψυχάρης εξεταζόμενος από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που ερευνούν τις «σκοτεινές» διαδρομές εκδοτικού, τραπεζικού και πολιτικού χρήματος.



«……… Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μόνο στη φαντασία και τις ονειρώξεις κάποιων θα κλείσει» ήταν η χυδαία φράση που χρησιμοποίησε, ενώπιον της Επιτροπής που εκτελεί χρέη ανακριτικής αρχής. ………. Παράγει και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα….» δήλωσε ο μηνυόμενος ενώ, με τις απαντήσεις του στα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών, έκανε σαφείς αναφορές για πολιτικές παρεμβάσεις στις τράπεζες, έτσι ώστε να μην επιτευχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αποκλειστεί το Mega από τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεγχομένου.

«….. Είναι η αίσθηση που έχω ότι υπήρξε παρέμβαση. Είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι…….» δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο μηνυόμενος, αναφέροντας ειδικότερα ότι, μέχρι να γίνει η ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι τράπεζες του δέσμευσαν το χρηματικό ποσό των 24.000.000 ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι άν δεν είχε γίνει αυτή η δέσμευση, θα γίνονταν κανονικά οι πληρωμές των εργαζομένων, των προμηθευτών και η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.


Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι : «……. Το Mega χρωστάει μεν 86.000.000 ευρώ, αλλά συνεχίζει να πληρώνει….…».

Όσον αφορά τα δάνεια του ΔΟΛ, ο μηνυόμενος δήλωσε ότι : «το γεγονός ότι η έκθεση της Τ.τ.Ε. αναφέρει ότι περίπου 75.000.000 ευρώ είναι ακάλυπτα από εγγυήσεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα………..»

Και κλείνοντας την κατάθεσή του, ο μηνυόμενος, ομολόγησε κυνικά, ρητά και κατηγορηματικά ότι «εγγυήθηκε δάνειο 15.000.000 ευρώ με εγγύηση αέρα κοπανιστό».

«…..Είπατε αέρα;….», τον ρώτησε εμβρόντητος ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κος Σ. Φάμελλος και συνέχισε : «Υπογράψατε αέρα; Με τι εχέγγυο; Αξίζει τόσα η υπογραφή σας;».

Και με τις απαντήσεις του ο μηνυόμενος ομολόγησε ότι όχι μόνο δεν έκανε λάθος, αλλά επιβεβαίωσε όλες τις ανωτέρω δηλώσεις του.



Τα ανωτέρω στοιχεία κατατέθηκαν στην Εξεταστική και είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της 31.08.2016 (σελ 346-350) και, ως εκ τούτου, καλείστε να πράξετε τα νόμιμα και ιδιαίτερα να ερευνήσετε το ενδεχόμενο της διάπραξης του εγκλήματος της απάτης, της απιστίας αλλά και της ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας του Π. Ψυχάρη ενώπιον Ανακριτικής αρχής, αφού αυτά τα καθήκοντα ασκούν οι Βουλευτές - μέλη της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

Ταυτόχρονα όμως ζητώ να διαταχθεί δικαστική έρευνα και εις βάρος των τραπεζικών υπαλλήλων και στελεχών, δηλαδή των Προέδρων, Διευθύνοντων Συμβούλων, μελών ΔΣ, καθώς και όλων των εχόντων υπογραφή προσώπων, που τότε υπέγραψαν αλλά και εκείνων που μέχρι σήμερα καλύπτουν την ύπαρξη αυτών ανέγγυων δανείων και δεν εκίνησαν τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά την κοινή τραπεζική πρακτική, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και των μετόχων.


Από τα πρακτικά της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής, τα οποία σας υποβάλλω συνημμένα, προκύπτουν τα παρακάτω:

- Στις 20/3/2012 η Τράπεζα Πειραιώς χορηγεί δάνειο 34,6 στην «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ», εκ των οποίων από τα έγγραφα προκύπτει ότι τα 34 εκατομμύρια είναι ακάλυπτα.

- Το MEGA, ενώ έχει μείωση κύκλου εργασιών το 2008-2010 34%, παρουσίασε αύξηση δανεισμού 236%, ενώ επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2009 το MEGA καταγράφει ζημιές προ φόρων, ενώ υποβαθμίστηκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου απ’ όλες τις τράπεζες.

- Στις 10/10/2013 έρχεται με απόφαση του ανώτατου οργάνου της, η συγκεκριμένη Τράπεζα και ψηφίζει για την «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» τη μη τήρηση των χρηματοοικονομικών δεικτών, δηλαδή των παραμέτρων με βάση τις οποίες ελέγχεται ένα δάνειο. Το αποτέλεσμα είναι ότι τρία χρόνια μετά να μην έχει τραπεζική ενημερότητα το MEGA. Παρόλα αυτά όμως, ο μηνυόμενος κατηγορεί τις τράπεζες που του έδωσαν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ανέγγυα δάνεια, ενώ, σήμερα, αυτά έχουν καταγγελθεί, μαζί με το ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε από κοινού από τις συστημικές τράπεζες, ενώ όπως κατετέθη στην Εξεταστική Επιτροπή, έχει 115 εκατομμύρια υπόλοιπο και εργαζόμενους απλήρωτους.



Με αυτές τις τεχνικές παραμέτρους, καλείστε να διερευνήσετε, ποιοι έδωσαν δάνεια στο MEGA, τα οποία σήμερα καλείται να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορολογούμενοι πολίτες, γιατί δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες για τους πρωταγωνιστές αυτού του πρωτοφανούς αυτού τραπεζικού σκανδάλου και γιατί παραμένουν ακόμα μέχρι σήμερα στις θέσεις τους οι Διοικητές και τα μέλη Δ.Σ. της ΤτΕ και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που χορήγησαν εντελώς παράνομα, παραβιάζοντας κάθε νομοθετική διάταξη και κανονιστική πράξη ΠΔΤΕ τηε ΤτΕ, 200.000.000 ευρώ ανέγγυα δάνεια.

Στο σημείο αυτό Σας υπενθυμίζω τα εξής:

Εξετάζοντας, τα ιστορικά τραπεζικά δεδομένα της τελευταίας οκταετίας (2008-2016), διαπιστώνουμε δύο [2] ημερομηνίες σταθμούς και συγκεκριμένα αυτούς α) του Ιουλίου του 2010, τότε και δημιουργήθηκε το ΤΧΣ και β) του Δεκεμβρίου του 2008 και ψηφίστηκε ο Ν.3723.

Ειδικότερα:

α) Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864 ΦΕΚ Α΄ 119/31-07-2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Στο πλαίσιο του σκοπού του το ΤΧΣ, παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στα πιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα δε, με τη μονάδα εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος (2014) την χρονική περίοδο 2011-2013 το ΤΧΣ έχει καταβάλει για σκοπούς εξυγίανσης και ανακεφαλαιοποίησης ποσό 40,7 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δις ευρώ κάλυψαν τις προκληθείσες ζημίες από το λεγόμενο «κούρεμα των ομολόγων» (PSI), με αναγκαία λογική συνέπεια αυτού, τα υπόλοιπα 19,7 δις ευρώ να κάλυψαν κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

β) Στις 09- 12-2008 με τον Ν. 3723/2008 (ΦΕΚ Α΄250) είχαν χορηγηθεί 5δις ευρώ σε μετρητά στις Τράπεζες προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν (άρθρο 1) και παρασχέθηκαν και εγγυήσεις του Δημοσίου για ομολογιακά δάνεια που θα εξέδιδαν αυτές (οι τράπεζες) προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα (άρθρα 2 και 3), μέχρι του ποσού των 23 δις ευρώ. Ειρήσθω εν παρόδω, η παροχή ρευστότητας αυξήθηκε κατά 15 δις ευρώ με την παρ. 8 του άρθρου 4 του Ν. 3845 (ΦΕΚ Α΄65/06-05-2010), κατά 25 δις ευρώ με το άρθρο 7 του Ν. 3872 (Α΄148/03-11-2010) και κατά 30 δις ευρώ με το άρθρο 19 του Ν. 3965 (ΦΕΚ Α΄113/18-05-2011). Δηλαδή, παρασχέθηκαν εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για έκδοση τραπεζικών ομολόγων συνολικού ύψους 93 δις ευρώ (23+15+25+30=93), προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.



Στο σημείο αυτό, Σας γνωστοποιώ ότι για την τύχη των ως άνω ρευστοποιήσεων ο Δικηγόρος Αθηνών, Λεωνίδας Χ. Στάμος, έχει απευθυνθεί από 21/07/2014 με την με Αρ. Πρωτ. 4900 Αναφορά του, ενώπιον της προκατόχου σας, κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Εξ όλων των ως άνω, με σαφήνεια και άνευ δυνατότητας ανταποδείξεως προκύπτει ότι οιοσδήποτε δανεισμός μεταξύ 2008 κι εντεύθεν προς ΜΜΕ ή/και τους ‘συν αυτοίς’, είναι προδήλως παράνομος και έγινε κατά παράβαση των κανονιστικών πράξεων της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού ιστορικά αποδεδειγμένα έχουν μεσολαβήσει 2 ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ένεκα κεφαλαιακής ανεπάρκειας αυτών και χορήγηση εγγυήσεων σε τραπεζικά ομολογιακά δάνεια για κάλυψη ρευστότητας της αγοράς, μέχρι του ύψους των 93 δις ευρώ, ένεκα ελλείψεως ρευστότητας των τραπεζών.

Η δε παράνομη χορήγηση ανάλογων δανείων διακριβώνεται από τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Ν.3723/2008, το οποίο όριζε τον τρόπο διάθεσης της ως άνω αντλούμενης ρευστότητας, ήτοι ότι: «Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2 δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας» και αφού τα ΜΜΕ ούτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν, αλλά ούτε και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας (άλλως δεν θα μειώνονταν ο αριθμός αυτών, ούτε θα δημοπρατούνταν το σήμερον 30/08/2016 καθώς άπαντες ενστερνίζονται ότι η ανάπτυξη της Χώρας δεν επιδέχεται πλειοδότου), κάθε χορήγηση δανείου σε αυτά ,τουλάχιστον μετά το 2008 κι εντεύθεν, παραβιάζει ευθέως την ως άνω διάταξη.

Επιπλέον, αποδεδειγμένα, οι Τράπεζες δεν έχουν αποκαταστήσει την εκ της ΠΔ/ΤΕ 2560/01.04.2005 αναγκαία Ρευστότητα μέχρις και σήμερον. Σαφή δε απόδειξη, αποτελούν οι κατωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες δόθηκαν εγγυήσεις σε συνέχεια του ως άνω Ν.3723/2008, ήτοι..."

Να τονίσουμε ως επίλογο ότι τράπεζες με θράσος χιλίων πιθήκων κυνηγούν γαι φυλακή εγγυητές μικροδανείων και τους κατάσχουν την περιουσία ενώ για την Διαπλοκή δεν κάνουν ούτε βήματα χελώνας...

http://ntokoumenta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου