Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

Ναυαγοί έγραψαν στην άμμο την λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» και σώθηκαν





Τελικά η τέχνη αντιγράφει τη ζωή ή η ζωή την τέχνη; Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η απίστευτη ιστορία ενός ζεύγους ναυαγών στην Αυστραλία, η οποία θυμίζει έντονα την κινηματογραφική εκδοχή του ναυαγού Tομ Xανκς....

Όπως και εκείνος, το ζευγάρι έγραψε με τεράστια γράμματα τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» στην άμμο και σώθηκαν!

Το ζευγάρι είχε πάει για ψάρεμα στα νησιά Percy ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν η μήκους πέντε μέτρων λέμβος τους έπεσε στα βράχια. H νήσος Avoid βρίσκεται ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας

Νωρίτερα είχαν αναζητήσει καταφύγιο ανοικτά της νήσου Avoid μέχρι να περάσουν τρεις απανωτές καταιγίδες, αλλά γύρω στη μία τη νύχτα τεράστια κύματα ύψους πέντε μέτρων τους παρέσυραν στα βράχια. Μουσκεμένοι, με εκδορές στο σώμα κατάφεραν να βγουν στην ακτή, όπου πέρασαν τη νύχτα. Όταν ξημέρωσε και καθάρισε ο ουρανός έθεσαν σε λειτουργία τον φορητό φάρο έκτακτης ανάγκης κι έγραψαν το τεράστιο μήνυμα στην άμμο.

Ευτυχώς ένα ελικόπτερο των αυστραλιανών αρχών που τους αναζητούσε βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ κι εντόπισε το σήμα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook το σωστικό συνεργείο: «Το πλήρωμά μας βρήκε το λίαν ανακουφισμένο ζευγάρι να κουνά τα χέρια από την ακτή και είδε ξεκάθαρα ότι είχαν γράψει με τεράστια γράμματα τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ στην άμμο.»
Οι διασώστες παρέλαβαν σώους και αβλαβείς τους τυχερούς μέσα στην ατυχία τους ναυαγούς οκτώ ώρες μετά το ναυάγιο και τους μετέφεραν σε άλλο νησί, απ’ όπου η αστυνομία τους βοήθησε να φθάσουν στο σπίτι τους στο Clairview του Κουίνσλαντ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου