Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018

Ενταση μεταξύ Τσακαλώτου-Ντράγκι...

 

...στο Eurogroup...
Ενταση σημειώθηκε μεταξύ του Ελληνα υπουργού Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για...
δύο βασικά θέματα.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε πολύ έντονα στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο παρελθόν και στις παρεμβάσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί σε μία σειρά από θέματα, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης. Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

πηγη kathimerini.gr

Moσκοβισί:Στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, ανακοίνωσε, πως, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα θα βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια των θεσμών τα οποία θα εκκινήσουν τις διαδικασίες για την τέταρτη αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος.

Ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πως δεν απαιτείται σήμερα η τυπική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με τα δύο ανοιχτά προαπαιτούμενα (πλειστηριασμοί και Ελληνικό) καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από την Ελληνική πλευρά πως και οι δύο αυτές υποθέσεις θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου.

Ο Μοσκοβισί τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση του Ελληνικού προγράμματος η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα αλλά πλέον ως μία χώρα που είναι «κανονικό» μέλος και ως μία «κανονική» οικονομία προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα και ανάπτυξη...




Αναρτήθηκε από nonews-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου