Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Ενστάσεις Δένδια για τη διαδικασία της Προανακριτικής: Να αποφασίσει η Ολομέλεια για μία κάλπη





Ενστάσεις για τη διαδικασία που έχει αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την Προανακριτική Επιτροπή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια....
«Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας και αναρωτήθηκε αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Γι΄αυτό, όπως υποστήριξε, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη. Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αμνηστεύσει τυχόν ευθύνες του Π. Κουρουμπλή και γι΄αυτό δεν πρότεινε 11 κάλπες, αλλά 10.


«Η σημερινή διαδικασία είναι μια θλιβερή διαδικασία και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μια κάλπη»ανέφερε και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα επιδείξει εντονότατη αντίδραση αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε, η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, να αποφασίσει για μια κάλπη που θα αφορά τη σύσταση ή όχι ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Το πλαίσιο στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν είναι το Σύνταγμα ο Κανονισμός και η κοινοβουλευτική πρακτική» ανέφερε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου