Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2018

Στο υπουργείο Εσωτερικών οι εργαζόμενοι...




στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (Φωτό)...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που...

αντιδρούν στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη όλων των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί αύριο την ίδια ώρα από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης καθώς και από εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Με κοινή επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους» τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.






Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου