Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018

Δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα...



μόνο δημοσίους υπαλλήλους, είπε η Μαρία Παπασπύρου...

«Δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνο δημοσίους υπαλλήλους», τόνισε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου απαντώντας στο...
«Καλημέρα Ελλάδα» σε όσα της καταλογίζονται για παρακώλυση του ελέγχου της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη μετά από επέμβαση για κρεατάκια.

Όπως είπε ανέλαβε τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας το Φεβρουάριο του 2016 και η υπόθεση υπήρχε από το 2015, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος σχετικός φάκελος στην υπηρεσία της Δημόσιας Διοίκησης.

Διευκρίνισε πως στην υπηρεσία της υπήρχε μόνο φάκελος για πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΣΕΥΠ (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας).

«Αυτά τα πορίσματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας προς τον γενικό διευθυντή του ΣΕΥΠ», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για άτυπες σημειώσεις της επιθεωρήτριας, οι οποίες δεν έχουν καν υπογραφεί».

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι ή όχι συγγενής», είπε τονίζοντας πως το πόρισμα δεν έχει φτάσει στην ίδια. «Το πόρισμα έχει σταλεί και δεν έχει φτάσει ακόμα σε εμένα. Μόλις φτάσει σε μένα, θα το κοινοποιήσω παντού. Παντού!», είπε αποδίδοντας στη συνέχεια την καθυστέρηση στη γραφειοκρατία.

«Δεν ελέγχω εγώ το ΣΕΥΠ, το ΣΕΥΠ έχει γενικό επιθεωρητή», είπε εξηγώντας ότι «το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι αν δε συμφωνώ με το πόρισμα να το προωθήσω προς τα συμβούλια» και σημείωσε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έχει φτάσει το πόρισμα της ΣΕΥΠ στην ίδια, είπε πως «έχω στείλει έγγραφα, όμως η υπόθεση είναι στην Κρήτη και η επιθεώρηση στην Αθήνα» και εξήγησε ότι «με αυτό το θέμα ασχολείται μόνο μία επιθεωρήτρια». «Ποτέ δεν γίνεται επιλεκτικά ο έλεγχος των υποθέσεων», δήλωσε.

Τέλος απαντώντας στις κατηγορίες για απόκρυψη εγγράφων καταγγελιών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε πως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αφού έχει βγάλει τη σχετική εντολή για τους ελέγχους από τις 12 Δεκεμβρίου 2017. «Δεν κρύβω τίποτα», τόνισε...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου