Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ





«Η Τουρκία έχει παραβιάσει πολλαπλώς το διεθνές δίκαιο»

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στις 12 το μεσημέρι...Για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Η Τουρκία έχει παραβιάσει πολλαπλώς το διεθνές δίκαιο με τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ -ΥΠΕΞ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.


Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επισήμανε ακόμη ότι η Αγκυρα δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και σημείωσε ότι το «Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα παράνομης κατοχής και επεμβατικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας».

Στις 12 το μεσημέρι εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, με αποκλειστικό θέμα τα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου