Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018

Με δύο προαπαιτούμενα ανολοκλήρωτα ο Τσακαλώτος στο Eurogroup




Με δύο προαπαιτούμενα ανολοκλήρωτα ο υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος θα παραβρεθεί στο Eurogroup σήμερα. Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης που έχει στα χέρια της η "Κ" από τα 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να ολοκληρωθούν σήμερα έχουν γίνει 108 έτσι ώστε δεν αναμένεται να δοθεί το πλήρες πράσινο φως στο σημερινό Eurogroup.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει συγκεκριμένες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν... τα δύο εναπομείναντα προαπαιτούμενα τα οποία έχουν να κάνουν με το Ελληνικό και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οποία αναμένονται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες» αναφέρει η έκθεση συμμόρφωσης. Συγχρόνως τονίζει ότι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αυτών των προαπαιτούμενων εξαρτάται και από «τρίτα μέρη» οπότε δεν είναι εντελώς κάτω από την διακριτική ευχέρεια των αρχών για αυτό παραμένει «σε εκκρεμότητα για την ώρα έτσι ώστε να επιτρέψει μία πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση από τους θεσμούς για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της ελληνικής πλευράς και την πιθανή ανάγκη για διαρθρωτικά μέτρα».

Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, η έκθεση αναφέρει: πως «σημειώθηκε σταδιακή πρόοδος όσον αφορά την κοινοποίηση των δημοπρασιών. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των πλειστηριασμών που διενεργήθηκαν είναι σχετικά περιορισμένος δεδομένης της μετάβασης στο νέο σύστημα».

Συγχρόνως, «η γεωγραφική κάλυψη παραμένει επίσης μέτρια» όπως αναφέρει η έκθεση για αυτό και «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εκτιμηθεί η πλήρης αποτελεσματικότητά των πλειστηριασμών έτσι ώστε να δημιουργηθεί συνεχής και απρόσκοπτη ροή ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας».




Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/367165/me-duo-proapaitoumena-anoloklirota-o-tsakalotos-sto-eurogroup/#ixzz57YnPXox1
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου