Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018

Eurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση- Διορία δύο εβδομάδων για πλειστηριασμούς και Ελληνικό




Στις 26 Φεβρουαρίου οι θεσμοί στην Αθήνα

Οι θεσμοί θέλουν οι πλειστηριασμοί να γίνονται απρόσκοπτα σε όλη την επικράτεια - Δεν πρόκειται να γίνει εκταμίευση πριν τις 14/3 όταν και θα συνεδριάσει η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στη Γερμανία....Ολοκληρώθηκε ένα σύντομο και σε καλό κλίμα Eurogroup, με τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να μην αποφασίζουν μεν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά να αποτιμούν θετικά τη πρόοδο που έχει γίνει ως τώρα στην ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Η εκταμίευση φαίνεται πως δεν θα αργήσει ιδιαίτερα πάντως, καθώς απομένει μόνο η επαλήθευση της υλοποίησης των δύο τελευταίων προαπαιτουμένων, πριν δώσει ο ESM το πράσινο φως για την υποδόση ύψους 5.7 δις ευρώ.



Τα δύο ανοιχτά θέματα για τους θεσμούς είναι η άρση τυχόν εμποδίων για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό και η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η εκταμίευση αναμένεται να γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες.


Πέρα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, -ένα θέμα που έχει δρομολογηθεί εδώ και κάποιο καιρό-, τώρα η συζήτηση των υπουργών μπαίνει στη τροχιά της μεταπρογραμματικής περιόδου, και πιο συγκεκριμένα της επιτήρησης της.
Σεντένο: Η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο

“Εξαιρετικά νέα” από την Ελλάδα δήλωσε ο Μάριο Σεντένο, ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως οι θεσμοί βρήκαν πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα που ήταν στη δύναμη της, και πως ήταν μια τεράστια δουλειά από τη κυβέρνηση που δείχνει μια πρωτοφανή ιδιοκτησία. “Η μπάλα είναι στο μέρος μας”, ολοκλήρωσε ο Πορτογάλος.

Μοσκοβισί 99% των προαπαιτουμένων έχει ολοκληρωθεί

Εύσημα και από τον Πιέρ Μοσκοβισί για την εφαρμογή του μνημονίου, που τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτουμένων και μένουν μόνο δύο, για πλειστηριασμούς και ελληνικό, τα οποία δεν είναι πλέον στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα θα φτάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τέταρτης αξιολόγησης έτσι ώστε ως το Eurogroup του Ιουνίου να έχει ολοληρωθεί και η τελευταία αξιολόγηση Στόχος του Γάλλου Επιτρόπου, όπως έχει αναφέρει πολλάκις είναι η επιστροφή της οικονομικής κανονικότητας στην Ελλάδα και εκσυγχρονισμός της οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου