Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Μπορεί η Ένωση Δικαστών να χρησιμοποιείται ως κομματικό εργαλείο; #Novartis



Προσπάθεια συλλογής υπογραφών, με στόχο να φύγει η υπόθεση από τα χέρια της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς

Επιχείρηση χειραγώγησης της ανάκρισης για το σκάνδαλο της Novartis φέρεται ότι εξυφαίνεται, με πρωταγωνιστές μάλιστα δικαστικούς λειτουργούς...


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν υπογραφές οι οποίες θα στηρίξουν αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς και να πάρει τον δρόμο για το Εφετείο, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής.


Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως της συγκεκριμένης κίνησης ηγούνται πρωτοκλασάτα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που ούτως ή άλλως με τη μέχρι τώρα στάση της στην υπόθεση έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα.

Περίπου 20 υπογραφές φέρεται ότι έχουν μπει κάτω από το περίφημο αίτημα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις, με αποτέλεσμα να διακρίνεται μια διάθεση υπαναχώρησης ακόμη και δικαστών που αρχικά είχαν στηρίξει την πρωτοβουλία.


Η πρωτοφανής ενέργεια των δικαστικών λειτουργών ερμηνεύεται από αρμόδιες πηγές ως «δείγμα πανικού» από κύκλους που προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον νόμο (4022/2011), μόνοι αρμόδιοι να χειριστούν την υπόθεση είναι οι ανακριτές Διαφθοράς. Πρόκειται για δικαστικούς λειτουργούς για τους οποίους ο νομοθέτης έχει κάνει ειδική πρόβλεψη, δίνοντάς τους όλα τα κατάλληλα εργαλεία να χειρίζονται υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, μια από τις οποίες είναι -αναμφισβήτητα- και αυτή της Novartis. Εχουν χριστεί «Ράμπο» κατά της διαφθοράς και στο επίκεντρο των ερευνών τους βρίσκονται σκάνδαλα στα οποία εκ των πραγμάτων φέρεται ότι εμπλέκονται πολιτικοί αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδυάζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, καθώς ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε σε βάρος τους μήνυση. Ανθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν λένε πως μετά την προσπάθεια αποδόμησης του έργου της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, επιχειρείται ο ορισμός εφέτη ανακριτή στην υπόθεση, ο οποίος θα είναι του… κλίματος και της επιρροής τους, ώστε να αποφευχθούν… εκπλήξεις.


Πάντως, είναι θέμα χρόνου να κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κ. Φρουζής, ο οποίος ήδη είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν, με την άσκηση ποινικής δίωξης, το σκέλος της έρευνας που αφορά την εμπλοκή γιατρών στην υπόθεση, ενώ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου