Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ξαφά ζητά χωρίς ντροπή να θαφτεί το σκάνδαλο Novartis - Δείτε για ποιον λόγο







Ο νεοφιλελεύθερος θίασος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σύμφωνα με κάποιους ο πρόεδρος της ΝΔ την προορίζει για υπουργό Οικονομικών, αν ποτέ κυβερνήσει την Ελλάδα, ζητά να θαφτεί το σκάνδαλο των σκανδάλων. Προφανώς δεν θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι εκείνοι που έκαναν πάρτι σε βάρος του ελληνικού λαού.


Την εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ειδικά μετά την ανακίνηση της υπόθεσης Novartis, θα επιφέρει νέα προβλήματα στην προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ η Μιράντα Ξαφά.

«Η Ελλάδα συνεχώς υποβαθμίζεται στους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Εδώ μιλούν οι δικαστές για το θέμα Novartis και για τις διαφωνίες τους με το Μαξίμου ως προς τους χειρισμούς… Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είναι δύσκολο να πλησιάσουν επενδυτές» σημείωσε η επικεφαλής της EF Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

Η Μιράντα Ξαφά επισήμανε ότι ανάκαμψη χωρίς τραπεζικές πιστώσεις είναι δύσκολη, εκτός αν προσελκυσθούν επενδύσεις. «Οι πλειστηριασμοί παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο και είναι λυπηρές οι παρεμβάσεις στα γραφεία όσων τις διεξάγουν» παρατήρησε.

«Η πιθανή ανάγκη κεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια, οι περιορισμένες επενδύσεις και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η ρήξη πολιτικής και δικαστικής εξουσίας διαμορφώνουν ένα κλίμα που εμποδίζει την ανάπτυξη» πρόσθεσε η οικονομολόγος.

Όπως εκτίμησε, είναι πιθανό μετά τη λήξη του προγράμματος να δοθεί ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους, υπό την αίρεση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Οι Ευρωπαίοι προβληματίζονται για το αν η Ελλάδα θα μείνει πιστή στις ήδη εφαρμοσθείσες μεταρρυθμίσεις μετά τη λήξη του προγράμματος» τόνισε η κ. Ξαφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου