Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2018

Οριστικό! Δέκα κάλπες στην συζήτηση για την Novartis!




- Ολοκληρώθηκε η... μαραθώνια Διάσκεψη των Προέδρων - Κεντρικό θέμα ήταν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis - Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να "στηθούν" δέκα κάλπες, σύμφωνα και με την κυβερνητική πρόταση - Η Νέα Δημοκρατία αντιδρούσε και ζητούσε μία κάλπη, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης είχε αφήσει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος αν "περνούσε" η πρόταση για δέκα κάλπες! - Εφόσον... πέρασε, με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


Η Διάσκεψη των Προέδρων ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, 20.02.2018 και είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης την υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα, οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.
Δέκα κάλπες για την Novartis και… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Η Διάσκεψη των Προέδρων ολοκληρώθηκε περίπου στις 16:00 και η απόφαση που πήρε αναμένεται να… πυροδοτήσει περισσότερο το -ήδη- τεταμένο κλίμα.



Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηθούν αύριο δέκα κάλπες στην Βουλή. Μία για κάθε εμπλεκόμενο, όπως ήταν και η κυβερνητική πρόταση.

Είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο γνωμοδότησε σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν… κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο των δέκα καλπών. Τόσο αντίθετη που ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή αν… περνούσε η κυβερνητική πρόταση για τις δέκα κάλπες.

Με δεδομένο ότι η Δάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε όντως να στηθούν δέκα κάλπες (σ.σ. και όχι μία, όπως ζητούσε η ΝΔ) το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην Πειραιώς και στο πώς θα αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία.
Δεν διαφωνούσε… μόνο η ΝΔ

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν το μόνο κόμμα που διαφωνούσε με τις δέκα κάλπες. Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επίσης είχαν ταχθεί ενάντια στο ενδεχόμενο αυτό.

Η προφορική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ωστόσο, ανέφερε το εξής: Ότι δεν τίθενται ζητήματα ακυρότητας αν στηθούν δέκα κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου