Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2018

Novartis: «Εκρηκτική» συνεδρίαση στην Βουλή! «Σφάχτηκαν» Τσίπρας, Μητσοτάκης, Σαμαράς!




- Η υπόθεση Novartis προκάλεσε... κλυδωνισμούς στην Βουλή, κατά την διάρκεια της μαραθώνιας συζήτησης και ψηφοφορίας - 20 ώρες μετά την έναρξη, η διαδικασία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί! - Νωρίτερα, Τσίπρας και Μητσοτάκης επιδόθηκαν στο... συνηθισμένο μπρα ντε φερ, με εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμούς - Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον Νίκο Βούτση - Συνεχώς "πολεμικό" το κλίμα στην Ολομέλεια με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να εξαπολύουν "μύδρους" κατά της κυβέρνησης! - Διαβάστε όλο το χρονικό της συνεδρίασης και δείτε φωτογραφίες και βίντεο...


Μια ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση στην Βουλή ολοκληρώθηκε… άγρια χαράματα. Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, ωστόσο η συγκεκριμένη συνεδρίαση, για την υπόθεση Novartis, είχε… πολύ ψωμί. Ξεκίνησε στις 09:20 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης! Λίγο μετά ξεκίνησε η ψηφοφορία με τις περίφημες δέκα κάλπες, η οποία με την σειρά της ολοκληρώθηκε στις 04:34 το πρωί.


Η Βουλή κλήθηκε να αποφασίσει για την διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς. Αλλά και από οκτώ πρώην υπουργούς. Και συγκεκριμένα: Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δηλαδή στις 05:35 το πρωί της Πέμπτης, 22.02.2018, η καταμέτρηση δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί. Κάτι που τελικά συνέβη μερικά λεπτά αργότερα, με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον κ. Βαρεμένο, που εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος.

Σύμφωνα με αυτά, παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα σε προανακριτική επιτροπή.

Πιο αναλυτικά:

Αβραμόπουλος: 188 «ΝΑΙ»
Βενιζέλος: 185 «ΝΑΙ»
Γεωργιάδης: 186 «ΝΑΙ»
Κουτρουμάνης: 180 «ΝΑΙ»
Λοβέρδος: 186 «ΝΑΙ»
Λυκουρέντζος: 180 «ΝΑΙ»
Πικραμμένος: 170 «ΝΑΙ»
Σαλμάς 159: «ΝΑΙ»
Σαμαράς 182: «ΝΑΙ»
Στουρνάρας 182: «ΝΑΙ»

Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της πολύωρης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, δηλαδή αυτές τις 20 (!) ώρες, συνέβησαν… πολλά.
Τα… πάντα όλα στην συνεδρίαση για την Novartis!

Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε όλα: Νεύρα, εντάσεις, επεισόδια και… κάποια επεισόδια με γαλλικά. Με… προεξέχουσα την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία … διαολόστειλε τον Χαρ. Αθανασίου! Από τις συνεδριάσεις δηλαδή στις οποίες -δυστυχώς- έχουμε συνηθίσει να γινόμαστε μάρτυρες.
click4more

Το δίπολο Τσίπρας – Μητσοτάκης βρέθηκε όπως ήταν λογικό στο προσκήνιο. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ συγκρούστηκαν με σφοδρότητα, με τον πρώτο να στέλνει σαφές μήνυμα πως «δεν φοβόμαστε» και τον δεύτερο να τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί σύντομα σε μία και όχι σε δέκα κάλπες…

Στα αξιοσημείωτα, πάντως, της βραδιάς συγκαταλέγεται και ο Αντώνης Σαμαράς και όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενός εκ των δέκα πολιτικών προσώπων που «εμπλέκονται» στην υπόθεση Novartis, με τον πρώην πρωθυπουργό να εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Σε παρόμοιους ρυθμούς και οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, ενώ το… κλασικό «δίδυμο» Πολάκης – Γεωργιάδης, δεν μας άφησε ξανά να… βαρεθούμε.

Η συγκίνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, το άγριο επεισόδιο στο εντευκτήριο με… εμφυλιοπολεμικό «άρωμα», η συγγνώμη του Γιάννη Στουρνάρα στην σύζυγό του, η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη που… ποτέ δεν εκφωνήθηκε! Αυτά είναι όλα όσα συνέβησαν στην Βουλή σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε Τετάρτη, ολοκληρώθηκε Πέμπτη, αλλά στην πραγματικότητα… δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Διότι είναι δεδομένο πως η υπόθεση Novartis θα συνεχίσει να μας απασχολεί για καιρό. Και μέσα στην Βουλή και… εκτός.
Πρώτο «χτύπημα» με… Moody’s ο Τσίπρας

Να υπερψηφίσουν τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης κάλεσε τους βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του (διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε). Τους κάλεσε, όπως είπε, να επιλέξουν τον δρόμο της πολιτικής και θεσμικής ευθύνης. Μια επιλογή που δίνει και σαφές μήνυμα στους πολίτες: «Δεν θα συγκαλύψουμε, δεν θα κουκουλώσουμε, δεν θα θάψουμε«, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Click4more: Ξανά με τον… καλύτερό του φίλο ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια! [pics]

Στην αρχή της ομιλίας, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με σκωπτικό τρόπο. Συγκεκριμένα απάντησε στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τα περί «σκευωρίας» σχολιάζοντας: «Δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως τη στιγμή που μιλούσε εδόθη ένα άλλο ύπουλο χτύπημα της διεθνούς συνωμοσίας του καπιταλισμού με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moody’s«.

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Τελικά υπάρχει σκάνδαλο»;

«Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει μέχρι αποδείξεως της ενοχής ή μη οποιουδήποτε από τους δικαστές», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ωστόσο το εξής: «Η απορία μας, που πιστεύω ότι είναι και η απορία των πολιτών που μας παρακολουθούν: Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;«.

Συγκεκριμένα τόνισε: «‘Ακουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας. Ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο. Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό; Φύτρωσε; Ήτανε ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοί έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη; Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει; Αφήστε την ποινική. Να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας. Πολιτική ευθύνη υπάρχει;



Όσοι κυβερνάγατε τόσο χρόνια, κάτω από τη μύτη των πολιτικών ηγεσιών γίνονταν όλα αυτά; Οι υπηρεσιακοί και οι γιατροί τα έκαναν ή μπορούσαν να τα κάνουν εν αγνοία των κυβερνητικών παραγόντων; Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, συγχωρείται όμως η άγνοια σε αυτή την περίπτωση;

Γιατί δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών, 100 εκατ. ευρώ δηλαδή. Σήμερα μιλάμε σε ό,τι αφορά τη Novartis, για μια ζημία του ελληνικού δημοσίου 3 δισ. ευρώ».
Σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη

«Κύριε Μητσοτάκη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση. Μια υπέρβαση, θα σας στεναχωρήσει αυτό που θα πω, που αναλογεί σε ηγέτες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη. Όχι μόνο δεν το πράξατε, αλλά αντ’ αυτού υιοθετήσατε πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης.



Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτό έπραξε με παρρησία» ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και ο Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Δεν έκανε ούτε μηνύσεις στη δικαιοσύνη, ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους«, είπε.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρα τόνισε: «Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού. Όσο κι αν προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με μηνύσεις και απειλές και με ειδικά δικαστήρια. Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν τρομάζουμε. Κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί., ούτε εγώ, ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη. Ούτε και οι μάρτυρες, προστατευόμενοι και μη, που ξαφνικά τους ονομάσατε κουκουλοφόρους«.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας
Δείτε στην συνέχεια του κειμένου τις κόντρες που είχε ο Αντώνης Σαμαράς στο βήμα της Βουλής

Επίθεση με το… καλημέρα και ο Μητσοτάκης

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία«, είπε στην βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του για το σκάνδαλο Novartis (διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε). Novartis Τσίπρας Μητσοτάκης Σαμαράς Βουλή
Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και συνέχισε: «Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια».
«Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως» προειδοποίησε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ας έρθουν να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλα. Αλλά να έρθουν να καταθέσουν. Την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης».

Μητσοτάκης για Novartis: «Όλα στο φως»

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει προφητικά ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Ο τροχός της ιστορίας το έφερε έτσι, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει από αυτούς που, επικαλούμενοι το καλό του λαού, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το κράτος δικαίου θα νικήσει το παρακράτος. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Σύντομα οι Έλληνες θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους«.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έξαλλος ο Σαμαράς με τον Νίκο Βούτση!

Novartis Τσίπρας Μητσοτάκης Σαμαράς Βουλή
Πριν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… κονταροχτυπηθούν, τον λόγο είχε πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, είχε μια έντονη λεκτική διαμάχη με τον πρόεδρο της Βουλής.
«Πόση ώρα θα μιλήσετε;», τον ρώτησε ο Νίκος Βούτσης. Και ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ορθά – κοφτά: «Όσο χρειάζεται… Θα κατέβω όταν τελειώσω. Κακώς ρωτήσατε».
Η ένταση στην Βουλή, ωστόσο, είχε και… part two! Συγκεκριμένα, μόλις λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε νέο επεισόδιο. Κι αυτό, όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον πρώην πρωθυπουργό «το παραχ@@@τε». Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς του είπε χαρακτηριστικά «πες το δυνατά αν είσαι άντρας!».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλους τους… τσακωμούς από όταν ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τον λόγο στην Βουλή
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου