Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ





Πράσινο για επανέναρξη στις 31/3, αν…

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα βγάλει το λουκέτο στο πρωτάθλημα υπό όρους.

Σκέψη και πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά για να ανάψει το πράσινο φως θα πρέπει να πληρούνται κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. ...

Πέρα από την έκδοση των αποφάσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή η Super League να δεσμευτεί εγγράφως πως θα ληφθούν μέτρα για τους κανονισμούς και την ασφάλεια των αγώνων.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει από τις ΠΑΕ να δεσμευτούν πως θα αυστηροποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας. Βασικός όρος είναι να αποδεχτούν οι ομάδες το μέτρο ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πως ουσιαστικά θα υποβιβάζονται όσες θα κάνουν δύο φορές σοβαρά επεισόδια, κάτι που θέλει να περάσει και στον κανονισμό αδειοδότησης. Επίσης προϋπόθεση που τίθεται είναι η φύλαξη των αγώνων από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας και όχι αστυνομία. Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού επιμένει στην ποινικοποίηση και την επιβολή ποινών για εμπρηστικές δηλώσεις, κάτι που θέλει να περάσει από τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Πειθαρχικό Κώδικα.

Από την κυβέρνηση έχει αποφασιστεί σε συνεργασία του υφυπουργού Αθλητισμού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επεκταθεί η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας και να περιλαμβάνει και το αθλητικό έγκλημα.

Στο μεταξύ, μετά το αίτημα των ποδοσφαιριστών στη χθεσινή συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, το ίδιο ζητεί και η Nova που ζήτησε ραντεβού με τον υφυπουργό. Το συνδρομητικό κανάλι τονίζει τις ζημίες που επιφέρει η διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ σημειώνεται πως βάσει των ρητρών στη συμφωνία με τη Super League μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε αναβληθείσα αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου