Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Πράσινο φως από Βερολίνο για την εκταμίευση της δόσης 6,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα




 «Πράσινο φως» στην εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ έδωσε η επιτροπή Κρατικού Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.


Υπέρ της εκταμίευσης ψήφισαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU-CSU, του SPD κλπ. ενώ κατά ψήφισαν οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το ακροδεξιό κόμμα της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD). Σύμφωνα με το FDP, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εφαρμοσθεί επαρκώς. Το AfD αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους Θεσμούς, θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση (της τέταρτης δανειακής δόσης) έχουν εκπληρωθεί” δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την σημερινή δήλωση του Κρίστιαν Ντυρ, αναπληρωτή επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP) στην Handelsblatt, ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει την εκταμίευση στην αρμόδια Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

«Το θέμα της Ελλάδας βρισκόταν και στην ημερήσια διάταξη του τελευταίου Eurogroup. Εκεί οι Θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση, δήλωσε ο κ. Κόλμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου