Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018

Απίστευτες φωτό: Λευκός καρχαρίας 6 μέτρων πλησιάζει κλουβί με δύτες







Ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας μήκους 6 μέτρων φωτογραφήθηκε να κολυμπάει γύρω από μια ομάδα ερευνητών και δυτών. Ο καρχαρίας που ζυγίζει πάνω από 2 τόνους φαίνεται να κάνει κύκλους γύρω από το κλουβί ξανά και ξανά....


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στα νησιά της Γουαδελούπης στο Μεξικό και είναι μέρος ενός πρότζεκτ αναγνώρισης καρχαρία με επικεφαλής τον ειδικό Τζον Μάχερ. Ο 35χρονος πέρασε πάνω από 3 μέρες καταγράφοντας διάφορους λευκούς καρχαρίες.

«Το ταξίδι με το πλοίο για τα νησιά της Γουαδελούπης κράτησε μια μέρα. Μόλις φτάσαμε κοντά, το πλοίο έριξε άγκυρα και έριξαν το κλουβί σε βάθος 15 μέτρων», ανέφερε ο Μάχερ.

«Περάσαμε 3 μέρες κάνοντας καταδύσεις με τα κλουβιά, ψάχνοντας συγκεκριμένα για μεγάλους λευκούς καρχαρίες. Κατά μέσο όρο περνούσα 8 ώρες μέσα στο νερό, φωτογραφίζοντας και μελετώντας καρχαρίες.» «Από τις γνώσεις μου μπορούσα να καταλάβω ότι ο καρχαρίας που μας πλησίασε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λευκούς καρχαρίες που είχε δει κάποιος καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.»

«Απόλαυσα κάθε λεπτό στον βυθό μαζί με τους καρχαρίες. Πολλές φορές, άφησα την φωτογραφική μου μηχανή στην άκρη και προσπαθούσα να αποκτήσω οπτική επαφή και να μελετήσω την ομορφιά και την συμπεριφορά τους.» «Η οπτική επαφή με έναν καρχαρία είναι μια πνευματική εμπειρία. Με εξέπληξε το πόσο καμουφλαρισμένη ήταν στα βάθη του ωκεανού.»

«Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες στήνουν ενέδρα στα θηράματά τους, οπότε κολυμπούν έξω από το οπτικό τους πεδίο πριν χτυπήσουν το θήραμά τους σε κάποιο τυφλό σημείο.» Τα νησιά της Γουαδελούπης θεωρούνται ένα από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για να δει και να παρατηρήσει κάποιους λευκούς καρχαρίες. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει λόγω του μεγάλου πληθυσμού από φώκιες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου