Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Νέα πρόκληση: Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού




ΜΑΖΙ ΜΕ 16 ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Σε μια άκρως προκλητική συμπεριφορά προέβησαν για ακόμη μια φορά οι Τούρκοι.

Αυτή τη φορά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και μάλιστα δύο φορές.....

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Onalert.gr, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.


Επιπροσθέτως, οι τούρκοι κλιμάκωσαν την προκλητικότητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρώ προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταύτοχρονα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.

Στη συνέχεια, στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι τούρκοι πιλότοι πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Αμεσα στην περιοχή έφτσαν ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη ενώ, τέλος, σημειώνεται πως από το πρωί τουρκικά μαχητικά έχουν προβεί σε παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.






Πηγή: Νέα πρόκληση: Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου