Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Άγριο επεισόδιο από χρυσαυγίτες στη Βουλή - Χυδαία επίθεση Λαγού σε Ξυδάκη κι άλλους βουλευτές





Ο χρυσαυγίτης απείλησε βουλευτές της αντιπολίτευσης  (ΒΙΝΤΕΟ)

«Προδότες, πουλημένοι» ούρλιαζε ο χρυσαυγίτης - Οι διάλογοι - Σκαιά επίθεση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ - Κινήθηκε απειλητικά προς τον Νίκο Ξυδάκη - Παρενέβη η Φρουρά


Άγριο επεισόδιο με αρνητικούς πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Γιάννη Λαγό σε παραληρηματικό παροξυσμό ..να καταγγέλλει προδοσίες, να κινείται απειλητικά προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη που ζήτησε τον λόγο και τον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη να ζητά την συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου για να περιορίσει τον βουλευτή του φιλοναζιστικού μορφώματος.


Στο πλαίσιο της στρατηγικής έντασης που επαναφέρει η Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής χαρακτήρισε «ξεφτιλισμένους προδότες» την κυβέρνηση και τα μέλη της πλειοψηφίας.


Το επεισόδιο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιάννη Λαγού. Ο βουλευτής της ΧΑ μιλούσε για την επιστολή της Παμμακεδονικής προς τους βουλευτές και καταφερόταν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και κατά των βουλευτών εκείνων που «κλαψουριζόντουσαν» όπως είπε ο Γιάννης Λαγός. «Αν ο Θεός μας αξιώσει θα οδηγηθούν στη φυλακή» συνέχισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής για τα κυβερνητικά στελέχη και τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματός του.

Εκείνη τη στιγμή κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είπε κάτι στον χρυσαυγίτη βουλευτή που ήταν στο βήμα. «Σταμάτα ρε, σταμάτα ρε προδότη, σταμάτα ρε, προδότες,πουλημένοι» εξερράγη ο Γιάννης Λαγός απειλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε φραστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη που εκείνη τη στιγμή κατέβαινε τα σκαλιά.


Σκαιοί χαρακτηρισμοί και απειλές από τον χρυσαυγίτη
«Τι θέλεις ρε ξεφτιλισμένε προδότη» ήταν ο σκαιός χαρακτηρισμός του χρυσαυγίτη προς τον Νίκο Ξυδάκη με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να έρθουν σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπυρος Λυκούδης βλέποντας την κατάσταση να εκφεύγει του ελέγχου ζήτησε από τους άνδρες της φρουράς να μπουν στην αίθουσα ενώ παράλληλα διέκοψε την συνεδρίαση.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση, αν συνεχιστεί η συζήτηση θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, καθίστε ηρεμήστε πέντε λεπτά και θα δούμε τι θα γίνει» είπε ο Σπύρος Λυκούδης που προήδρευε της συνεδρίασης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών στην Ολομέλεια της Βουλής καλώντας τη φρουρά προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των βουλευτών, όταν η συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού στάθηκε η αφορμή για να προκληθεί ένα χωρίς προηγούμενο επεισόδιο.


Όπως φαίνεται στα πλάνα από τη Βουλή, οι βουλευτές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Μετά την έκρηξή του από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής Λαγός καταφέρθηκε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη που του είπε να σταματήσει. Οι δύο βουλευτές φαίνεται να χειρονομούν και να απευθύνονται ο ένας στον άλλο με εκφράσεις που δεν έχουν καταγραφεί από τα μικρόφωνα.

Ο χρυσαυγίτης Λαγός, εκτός εαυτού καθύβριζε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ίσως αυτούς που βρίσκονταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΚΚΕ: «Προδότες, πουλημένοι, σταμάτα ρε, σταμάτα ρε προδότη, σταμάτα ρε προδότη, φύγε από δω ρε».

«Ε, κύριε συνάδελφε, δεν είναι καφενές εδώ» παρενέβη ο προεδρεύων της συνεδρίασης Σπύρος Λυκούδης.

«Σταμάτα ρε προδότη, προδότες, πουλημένοι, τα παιδιά» επέμεινε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός ουρλιάζοντας προς το μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκείνο το σημείο φαίνεται πως υπήρξε αντίδραση από τα έδρανα του ΚΚΕ με αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΧΑ να αρχίσει το παραλήρημα. Επίσης, ο κ. Νικος Ξυδάκης που βρισκόταν στα έδρανα των αξιωματούχων (αριστερά του βήματος της Ολομέλειας) διαμαρτυρήθηκε για το ύφος και τους χαρακτηρισμούς με αποτέλεσμα ο Γιάννης Λαγός να κατευθυνθεί απειλητικά εναντίον του.


Ο διάλογος Λαγού - Ξυδάκη
Λαγός: Είστε προδότες, πουλημένοι

Ν. Ξυδάκης: Υπόδικε χιτλερόψυχε

Γ. Λαγός: Αντε ρε πουλημένε προδότη

Ν. Ξυδάκης: Κατέβα απο το βήμα αν δεν σου αρέσει η Δημοκρατία
Σε εκείνο το σημείο ο Λαγός κινείται απειλητικά προς τον Ξυδάκη με αποτέλεσμα ο δεύτερος να του απαντήσει "Τι θέλεις; Να μας δείρεις;"




Τελικά οι βουλευτές της ΧΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας με «λεονταρισμούς» και εκτόξευση απειλών.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης είπε «υπάρχει στρατηγική έντασης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει απλά να περιθωριοποιηθεί ή αποκλειστεί αλλά να καταγγελθεί αυτή η στρατηγική με όλους τους τόνους και τη δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού τόξου χωρίς συμψηφισμούς και τακτικισμούς που ξέρουμε που οδηγούν βλέποντας τι γίνεται στην Ευρώπη. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο κοινοβούλιο θα πρέπει οι αναφορές του βουλευτή Λαγού να έρθουν στην επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως πρέπει επίσης να απομονωθούν με κάθε τρόπο οι στρατηγικές έντασης και μισαλλοδοξίας που στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν και να ανατροφοδοτήσουν την ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις της γειτονικής χώρας τους «γκρίζους λύκους»».


Κι άλλο επεισόδιο από χρυσαυγίτες εναντίον του βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Παράλληλα ο κ. Βούτσης αποκάλυψε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη νωρίτερα με στέλεχος της ΧΑ που βλέποντας στο προαύλιο χώρο της Βουλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν τον έβρισε χυδαία.

«Πριν από τρεις ώρες συνέβη κατι που δεν το γνωρίζει κάνεις. Έγινε επεισόδιο όπου μια συγγενής α' βαθμού βουλευτού της ΧΑ παίρνοντας τα παιδιά της από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής έβρισε τον βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις και ενώπιον πολλών ανθρώπων. Το θέμα έληξε με παρέμβαση φρουράρχου και συγγνώμη που ζήτησε η εν λόγω κυρία.

«Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε πολλαπλά προστατευμένοι και δεν εννοώ με ασυλίες, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει έξω από εδώ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το επεισόδιο κατήγγειλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λέγοντας πως «καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό που δεν είναι μεμονωμένο. Ως εγκληματική οργάνωση πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Χρυσή Αυγή»

Δείτε το βίντεο. Η έκρηξη του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού ξεκινά στο 0:35'':


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου