Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για την απάντηση Τσίπρα στην Σκοπιανή δημοσιογράφο





- Αντιδράσεις από την ΝΔ για τις... ευχές Τσίπρα στην Σκοπιανή δημοσιογράφο - Καταλογίζει επιπολαιότητα στον πρωθυπουργό στα εθνικά θέματα - Ζητά να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία χωρίς αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ

«Ασόβαρη» χαρακτηρίζει η ΝΔ την απάντηση που έδωσε στην Σκοπιανή δημοσιογράφος στις Βρυξέλλες, όπου της ευχήθηκε την επόμενη φορά να εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού, δείχνει πόσο επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα εθνικά θέματα.

Παράλληλα τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ονομασία με το όνομα «Μακεδονία», αν πρώτα δεν αλλάξει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».
Η ατάκα Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις

Στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην Σκοπιανή δημοσιογράφο σε λίγους μήνες να εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια»!

Η δημοσιογράφος παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρα ευχήθηκε στην Σκοπιανή δημοσιογράφο σε λίγους μήνες αν εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια», δηλαδή την Βόρεια Μακεδονία.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που θα δώσει το όνομα, μιας και ήδη διεθνώς την αποκαλούν «Μακεδονία» εδώ και πολλά χρόνια.

Στην συνέχεια βέβαια προσπάθησε ίσως… να το μαζέψει, λέγοντας πως ο ίδιος δεν προτείνει την ονομασία αυτή, και πως θα το κρίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 20:31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου