Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί





Συμπλήρωσαν 20 ημέρες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά ενώπιον των Τούρκων δικαστών στην Αδριανούπολη - Πληροφορίες ότι θα τους ζητηθεί να δώσουν τα pin για τα κινητά τους τηλέφωνα
Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν από λεπτό σε λεπτό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από την τουρκική στρατοχωροφυλακή ...την 1η Μαρτίου, προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.


Σήμερα 20 Μαρτίου, ημέρα που συμπληρώνονται 20 ημέρες από τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη, οι τουρκικές αρχές μετέφεραν αιφνιδιαστικά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στα δικαστήρια της Αδριανούπολης.


Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης, οδηγήθηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ενώ τα κινητά τους είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της κατασκοπίας. Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Η πρώτη αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου. Με βάση την τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου