Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Αναρχικοί έσπασαν ακυρωτικά στον ΗΣΑΠ στον Περισσό – Επιθέσεις και σε αυτοκίνητα στο Κολωνάκι





Καταδρομική επίθεση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό έκαναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (17.03.2018) αναρχικοί. Δεν ήταν η μοναδική επίθεση της βραδιάς στην Αθήνα.


Η επίθεση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό έγινε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα...
με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη ακυρωτικών μηχανημάτων και δύο οθόνες.

Σε κείμενο που ανέβασαν στο indymedia, οι αναρχική αναφέρουν πως με σπρέι, τρικάκια και βαριοπούλες πήγαν τα ξημερώματα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό.

Όπως τονίζουν, με βαριοπούλες έσπασαν τις ηλεκτρονικές μπάρες ελέγχου και το φυλάκιο του σεκιούριτι.

Έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Γιατί επιτέθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ

«Η σημερινή μας παρέμβαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κινήσεων και δράσεων ενάντια στις ηλεκτρονικές μπάρες και την επιτομή της επιβολής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Έτσι, στέλνουμε ένα μήνυμα προς το κράτος και την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, που επιχειρούν να εφαρμόσουν το σύστημα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα οποία ΜΜΜ χρησιμοποιούνται κυρίως από ανθρώπους της τάξης μας, είτε για μεταφορά στην εργασία τους, είτε για μεταφορά στο σχολείο/σχολή τους ή για την οποιαδήποτε μετάβασή τους σε οποιοδήποτε μέρος της πόλης», αναφέρει το κείμενο.

Έσπασαν αυτοκίνητα στο Κολωνάκι

Σε άλλη επίθεση, ομάδα αγνώστων, το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, έσπασε αυτοκίνητα μάρκας BMW και Mercedes στο Κολωνάκι.
Και γι’ αυτή την επίθεση υπήρξε κείμενο στο indymedia. Εκτός από τα σπασμένα αυτοκίνητα, οι αναρχικοί έγραψαν και συνθήματα στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου