Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Εγκληματίες! Γνώριζαν πως η πεζογέφυρα στη Φλόριντα είχε ρωγμή! Ακόμα ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια





- Εγκληματική αμέλεια κόστισε τουλάχιστον έξι ζωές στη Φλόριντα - Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου ήξεραν ότι υπάρχει ρωγμή στην πεζογέφυρα - Έκαναν σύσκεψη για το θέμα τρεις ώρες πριν την κατάρρευσή της - Άλλοι τρεις νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σήμερα - Εκτιμάται πως θα βρεθούν κι άλλοι και ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί - Αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα,,,,


Η εικόνα της πεζογέφυρας στη Φλόριντα να καταρρέει και να παρασύρει στο θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπους θα παραμείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη όσων είδαν το βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν ακόμη νεκρούς. Τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από την πεζογέφυρα που κατέρρευσε σε ώρα αιχμής.

Και ενώ η Φλόριντα θρηνεί το χαμό έξι ανθρώπων, περιμένοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες, μια αποκάλυψη έρχεται να προκαλέσει οργή. Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου και της πολιτείας (σ.σ. η πεζογέφυρα ένωνε την πόλη με το πανεπιστήμιο) ήξεραν ότι υπάρχει ρωγμή στην κατασκευή. Αλλά θεώρησαν ότι δεν αποτελούσε κίνδυνο.
Το video με τη στιγμή της κατάρρευσης
Η εξοργιστική παραδοχή έγινε το Σάββατο (17.03.2018) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Λίγες ώρες πριν την κατάρρευση της πεζογέφυρας είχε γίνει συνάντηση αξιωματούχων και μηχανικών. Είχε συζητηθεί το θέμα της ρωγμής. Αλλά όσοι συμμετείχαν πίστεψαν ότι… δεν έτρεχε τίποτα. Και η ζωή τους διέψευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η ρωγμή στην πεζογέφυρα που κανείς δεν αξιολόγησε

Η συνάντηση διάρκειας δύο ωρών είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Συμμετείχαν η εταιρεία FIGG, που είχε σχεδιάσει το έργο, οι αρχές του πανεπιστημίου, αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Μεταφορών της Φλόριντα και η εταιρεία Munilla Construction Management (MCM), που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα.
Ένας μηχανικός της FIGG «κατέληξε ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας και ότι η ρωγμή δεν έθετε σε κίνδυνο την δομική ακεραιότητα της πεζογέφυρας», αναφέρει σε του ανακοίνωση το πανεπιστήμιο.
Σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βάρους 950 τόνων και κόστους 14,2 εκατ. δολαρίων πεζογέφυρα κατέρρευσε. Καταπλάκωσε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα σε φανάρι του αυτοκινητοδρόμου οκτώ λωρίδων που περνά από κάτω. 
Η είδηση για την εν λόγω συνάντηση έρχεται μετά από μια άλλη, εξίσου εξοργιστική, αποκάλυψη. Αργά χθες (σ.σ. Παρασκευή) το βράδυ έγινε γνωστό και κάτι ακόμα: ότι ο επιβλέπων μηχανικός του έργου είχε αφήσει ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή συναδέλφου του δύο ημέρες πριν από το δυστύχημα για να τον ενημερώσει για τις ρωγμές.
Στο μήνυμά του ο Ντένι Πέιτ έλεγε ότι είδε ρωγμές στο βόρειο άκρο της πεζογέφυρας και θα χρειαστούν επιδιορθώσεις. Ωστόσο δεν θεώρησε ότι θα υπάρξει άμεσο ζήτημα ασφαλείας.

Θα αυξηθεί ο απολογισμός – Βγάζουν ακόμα νεκρούς

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρεις τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν σήμερα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα αυτοκίνητα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την γέφυρα που κατέρρευσε. Και επίσης πως αναμένεται να βρεθούν τα πτώματα και άλλων ανθρώπων στα χαλάσματα. 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου