Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Δεν οδηγούνται στο δικαστήριο οι δύο έλληνες στρατιωτικοί – Τι συνέβη




Πώς δημιουργήθηκε το μπέρδεμα με τη δίκη
Την Παρασκευή αναμένεται να τους επισκεφθούν οι γονείς τους
Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για της επόμενες κινήσεις της χώρας σχετικά με το θέμα των δύο συλληφθέντων

Δεν οδηγήθηκαν τελικά σε δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1η Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών Έβρου και έκτοτε κρατούνται στις φυλακές....

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονταν σήμερα ενώπιον εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τα κινητά τους τηλέφωνα,που βρίσκονται στο μικροσκόπιο εγκληματολογικών εργαστηρίων της Άγκυρας.
Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται η μεταγωγή στο δικαστήριο
Σύμφωνα πάντως με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο η πληροφορία ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί σε δικαστήριο της Αδριανούπολης δεν επιβεβαιώνεται. Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «σύμφωνα με την ενημέρωση από Έλληνες διπλωμάτες δεν υπάρχει μεταγωγή».

«Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να έχουμε γνώση του κατηγορητηρίου» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος που χαρακτήρισε το θέμα «διμερές». Τόνισε, μάλιστα, ότι «δεν έχουμε ζητήσει από κανέναν να παρέμβει για το θέμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πορεία του θέματος θα εξαρτηθεί από τους χειρισμούς των τουρκικών εισαγγελικών λειτουργών.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτιοιο στην ατζέντα, θα συνεχιστούν οι διπλωματικές κινήσεις για το θέμα».


Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τον πρέσβη και από έλληνες διπλωμάτες ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται κανονικά η εισαγγελική έρευνα.

Σε διάψευση όμως προχώρησαν και οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επρόκειτο να κληθούν σήμερα το μεσημέρι από τον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το όλο θέμα δημιουργήθηκε όταν άνδρας δικαστικών αρχών, πήγε στις φυλακές που κρατούνται, συνομίλησε μαζί τους και τους ζήτησε τους κωδικούς pin των κινητών τους τηλεφώνων. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα έδωσαν, καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση το Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με κύριο ζήτημα τις επόμενες κινήσεις της χώρας για να δοθεί λύση στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών και να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Παρέμβαση Μέρκελ

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην υπόθεση των «δύο» έχει εμπλακεί και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ήδη συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Ηδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Ερντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει και δεν θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο κ. Κοτζιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου