Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Χαμός στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής: «Κατέβασαν» το Λεβέντη από το βήμα, γιατί τους τα είπε «έξω από τα δόντια» [Βίντεο]




O Λεβέντης τα «έχωσε» στις πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Ένταση και αποδοκιμασίες κατά την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων

Τα… πολιτικά πάθη «ξύπνησε» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ένταση, αποδοκιμασίες και… “γιούχες” από τους συνέδρους.

Τις έντονες αποδοκιμασίες των συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης, με την ομιλία του.

Χωρίς έτοιμη ομιλία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «μπήκε» ιδιαίτερα επιθετικά, προσβάλλοντας πότε τους Συνέδρους και πότε τους προηγούμενους από εκείνων ομιλητές.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

«Πολλοί από εσάς δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974. Σας έφερε κοντά του η εξουσία» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, προκαλώντας μια αμήχανη βουβαμάρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που έσπαγε μονάχα από κάποιες -λίγες μέχρι εκείνη την ώρα- αποδοκιμασίες.

Αυτές πλήθυναν και εντάθηκαν, όταν αναφέρθηκε απαξιωτικά στην περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Η ατάκα του όμως που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τους Συνέδρους, ήταν όταν αναφέρθηκε και στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πως «είχε πολλά συνθήματα, σα να έψαχνε χειροκρότημα».

Στη «γιούχα» των Συνέδρων, ο Βασίλης Λεβέντης, απάντησε προσβάλλοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, για τους οποίους είπε «Τι θέλετε, ομιλίες σαν του Καραθανασόπουλου και του Μητσοτάκη;».



Η ομιλία του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο σώμα του Συνεδρίου καθώς ο κ. Λεβέντης άσκησε οξεία κριτική στις πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ με ονομαστικές αναφορές στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου και στις επιλογές τους.



Ο κ. Λεβέντης μίλησε ακόμη και για τον δανεισμό του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέκρινε την Φώφη Γεννηματά για την απόφαση της να μην υπερψηφίσει το νόμο για την απλή αναλογική. Απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε πως ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στα μνημόνιαενώ για τον Κώστα Σημίτη σημείωσε πως ήταν ο πρωθυπουργός, που έβαλε την χώρα στο ευρώ.



Ο κ. Λεβέντης απαντώντας στις “γιούχες” είπε προς τους συνέδρους πως δεν ήλθε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να αποσπάσει χειροκροτήματα και έκλεισε την ομιλία του, μέσα σε αποδοκιμασίες.

Σε απάντηση, το προεδρείο του Συνεδρίου και συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κουτσούκοςτόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι φιλόξενο κόμμα, ωστόσο, οι σύνεδροι δεν μπορούν να δέχονται προσβολές.






(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου