Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Το κύκλωμα κοκαΐνης από την Πρέβεζα που θα γέμιζε με ναρκωτικά όλη την Αθήνα





Η κοκαΐνη αυτής της ποιότητας πωλείται στη λιανική αγορά έναντι 60.000 έως 120.000 ευρώ το κιλό και στη χονδρική από 32.000 έως 60.000 το κιλό
Η κοκαΐνη θεωρείται ότι είχε ως προορισμό αποκλειστικά την ελληνική αγορά και κυρίως τα σαλόνια της Αθήνας...


Ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών που διατηρούσε στην Πρέβεζα ήταν n «βιτρίνα» και το ορμητήριο από όπου ο 50χρονος ιταλός μεγαλέμπορος ναρκωτικών με τον 47χρονο σέρβο συνεργό του καιακόμα τρία άτομα σε βοηθητικό ρόλο διαχειρίζονταν την εισαγωγή και προώθηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην ελληνική αγορά. Οι δυο τους φέρονται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως οι εγκέφαλοι της μεταφοράς και φύλαξης ποσότητας 26,6 κιλών κοκαΐνης η οποία αποτελεί μέρος του φορτίου-μαμούθ των 381 κιλών που εισήχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017 όπως αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριομετά τη σύλληψη 33χρονου Σέρβου στη Βάρκιζα και την κατάσχεση 136 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έκαναν την έρευνα σε συνεργασία με την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA και τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές της Σερβίας εντόπισαν και συνέλαβαν τα πέντε μέλη του κυκλώματος το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πρέβεζα. Σε έναν ταξιδιωτικό σάκο που είχε κρυφτεί σε αποθήκη του εργοστασίου βρέθηκαν 24 συσκευασίες με συνολική ποσότητα 26 κιλών και 677 γραμμαρίων κοκαΐνης εξαιρετικής καθαρότητας.

Το φορτίο έφερε το λογότυπο σφραγίδα στο σχήμα του κεφαλιού ενός ταύρου που υπήρχε και σε μέρος της κατασχεμένης ποσότητας της Βάρκιζας, γεγονός που προδίδει ότι προέρχεται από την ίδια παρτίδα ενώ και η σερβική εθνικότητα δύο εκ των συλληφθέντων συνηγορεί υπέρ της συσχέτισης των δύο υποθέσεων.

Ο 47χρονος Έλληνας

Μαζί τους συνελήφθη ακόμα ένας Ιταλός 44 ετών που έμενε μαζί με τον ομοεθνή του και είχε αναλάβει τη φύλαξη του παράνομου φορτίου ένας 57χρονος Σέρβος με επικουρικό ρόλο στον εγκέφαλο καθώς και ένας 47χρονος Έλληνας. Ο τελευταίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών ενώ παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης στην Πρέβεζα το οποίο έγινε στόχος επίθεσης από αγνώστους.

Η εισαγωγή 248 κιλών κοκαΐνης στην Ελλάδα έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2017 όπως προκύπτει από ιδιόχειρη σημείωση που βρέθηκε στα χέρια του σέρβου συλληφθέντος της Βάρκιζας. Η προέλευση του φορτίου-μαμούθ είναι από τη Λατινική Αμερική χωρίς να έχει γίνει γνωστή έως σήμερα π ακριβής χώρα όπως και το λιμάνι εισόδου στη χώρα μας

Η υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη θεωρείται ότι είχε ως προορισμό αποκλειστικό την ελληνική αγορά κυρίως της Αθήνας και οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων σχεδόν 218 κιλών που δεν έχουν κατασχεθεί. Μέρος τους εκτιμάται πως έχει ήδη διατεθεί σε στέκια της καλής κοινωνίας της πρωτεύουσας.

Η κοκαΐνη αυτής της ποιότητας και καθαρότητας πωλείται στη λιανική αγορά έναντι 60.000 έως 120.000 ευρώ το κιλό και στη χονδρική από 32.000 έως 60.000 το κιλό.

Η ποσότητα μπορεί να τριπλασιαστεί αν νοθευτεί ενώ n πρόσμειξη με αμφεταμίνες μπορεί ακόμη και να την πενταπλασιάσει εκτοξεύοντας την αξία της και το κέρδος των ναρκεμπόρων όπως είπαν στο Έθνος στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν ακόμη χρηματικά ποσά 4.780 ευρώ και 616 λέβα Βουλγαρίας ως προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών εννέα κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υλικά συσκευασίας. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέλη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Από τη Βάρκιζα στα… σαλόνια της Αθήνας

Στη Βάρκιζα «ξηλώθηκε» στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου κύκλωμα που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, οι οποίες θακατέληγαν στα… σαλόνια της κοσμικής Αθήνας και σε πιάτσες ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Σε αστυνομική επιχείρηση που είχε γίνει σε υπερπολυτελές διαμέρισμα επί της λεωφόρου Ποσειδώνος οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εντοπίσει 135 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχαν συλλάβει έναν 33χρονο σερβικής καταγωγής με το όνομα «Μαρτιν».

Ο Σέρβος δεν πρόλαβε να φέρει την παραμικρή αντίδραση, καθώς παρακολουθούνταν
στενά για αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να πιαστεί κυριολεκτικά και μεταφορικά στον
ύπνο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, μέσα στο διαμέρισμα 31 ιδιόχειρες σημειώσεις, που αποτελούν ένδειξη ότι η κοκαΐνη θα πλημμύριζε -μεταξύ άλλων- τις πιάτσες των νοτίων προαστίων αλλά και των… χλιδάτων περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Στις σημειώσεις υπήρχαν αναφορές σε ποσότητες και χρήματα που θα έπαιρνε το κύκλωμα από κάθε διακινητή, ενώ πάνω σε σακουλάκια ναρκωτικών υπήρχαν λογότυπα (από εταιρίες πώλησης μοτοσικλετών, εταιρίες αθλητικών ειδών), προκειμένου να δισχωρίζουν οι έμποροι ναρκωτικών την κοκαΐνη με βάση τη χώρα προέλευσης.

Τα 135 κιλά έφτασαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αθήνα από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι διακινητές τα διαφήμιζαν ως ένα «υψηλής ποιότητας προϊόν», το οποίο
«άξιζε τα λεφτά του». Ένα μέρος αυτών θα έμενε στην Ελλάδα για την εγχώρια διακίνηση και το υπόλοιπο θα μεταφερόταν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το κύκλωμα είχε εισαγάγει στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα 20 ημερών την ποσότητα-μαμούθ των 245 κιλών κοκαΐνης. Ενδεικτικό είναι ότι στις σημειώσεις τους τα μέλη του κυκλώματος έγραφαν ότι τον Νοέμβριο του 2017 έφεραν στην Ελλάδα 380 συσκευασίες ναρκωτικών. Η τιμή μεταπώλησης της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 40.000 ευρώ το κιλό.

Στις σημειώσεις υπήρχαν αναφορές σε ποσότητες και χρήματα που θα έπαιρνε το κύκλωμα από κάθε διακινητή

Στο ίδιο κύκλωμα εμπλέκονται μαζί με τον «Μαρτιν» τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα που είχαν φυσική παρουσία στην Αθήνα. Ο «Μαρτιν»συνήθιζε να κυκλοφορεί σε ακριβά μαγαζιά και είχε συναντήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας.

Πηγή: Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου