Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής...




...για το σκάνδαλο Novartis...

Στην διελκυστίνδα των διαδικαστικών ζητημάτων και των αρμοδιοτήτων αναμένεται να εμπλακούν για μια ακόμα συνεδρίαση τα μέλη της προανακριτικής επιτροπή της Βουλής που ανέλαβαν να διερευνήσουν την...

υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυβερνητικοί βουλευτές θα επαναφέρουν το ζήτημα της άμεσης επιστροφής του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη και την ολοκλήρωση των εργασιών με συνοπτικές διαδικασίες.

Όπως ήδη έχει αποσαφηνιστεί από τις τοποθετήσεις αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση της πλειοψηφίας περιλαμβάνει την κλήση για κατάθεση μόνο των δέκα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται. Από την άλλη πλευρά σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά εις βάθος έρευνα και απαιτεί την κατάθεση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, δηλαδή των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, της πρώην και νυν διοίκησης της Novartis κα.

Η νέα εμπλοκή για τον ρόλο της προανακριτικής ενδεχομένως να οδηγήσει σήμερα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε αποχώρηση. «Εμείς σε συζήτηση επί διαδικαστικών δεν μετέχουμε» φέρεται να λέει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις του κόμματός του να αποχωρήσει από την «επιτροπή παρωδία» όπως την χαρακτηρίζουν.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ξεκινά στις 17:00 και μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το υλικό από το πολύκροτο πλέον CD με τα 165 αρχεία και τις καταγραφές με ραντεβού ή επιδιώξεις συναντήσεων του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνο Φρουζή με στελέχη της τότε κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου