Κυριακή, Μαρτίου 25, 2018

Αυτός είναι ο ισλαμοφασίστας που σκόρπισε το θάνατο στη Γαλλία




Ο ισλαμοφασιστας δράστης της επίθεσης στη Γαλλία ηταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και το σαλαφιστικό κίνημα.


Νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών, ο 25χρονος Μαροκινός τζιχαντιστής Ρεντουάν Λακντίμ, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επιθέσεων στη νότια Γαλλία με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων δεκαέξι.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει τις έρευνες, είπε ότι ο δράστης, ο Ρεντουάν Λακντίμ, 25 ετών, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και το σαλαφιστικό κίνημα.



Ωστόσο, από την παρακολούθησή του, το 2016-17, δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχεδίαζε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.



Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο Λακντίμ φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά και είπε ότι είναι «στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους όταν μπήκε στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Δήλωνε «έτοιμος να πεθάνει για τη Συρία», πρόσθεσε. «Ζητούσε την απελευθέρωση των αδελφών του, πριν πυροβολήσει έναν πελάτη και έναν υπάλληλο του καταστήματος που πέθαναν ακαριαία», συνέχισε.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί φέρεται ότι είναι η σύντροφος του 25χρονου. Έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «σύσταση συμμορίας σχετιζόμενη με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση».

Πηγη: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ



infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου