Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Στο αρχείο η υπόθεση για τα CDS






Το δρόμο για το αρχείο πήρε η υπόθεση των CDS μετά από έρευνα που διήρκεσε οκτώ χρόνια και αφορούσε στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010....

Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έθεσε το φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο κρίνοντας πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για τυχόν σύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επιπλέον, από την εισαγγελική έρευνα δεν διαπιστώθηκε, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2012, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος που αφορούσε στον Αντρίκο Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διαφώνησε και ζήτησε περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης ή της εσωτερικής πληροφόρησης.



newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου