Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Γκάφα του Facebook: Μπλόκαρε πίνακα του Ντελακρουά λόγω… γυμνού (εικόνα)





Και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη

Το Facebook «μπλόκαρε» μια διαφήμιση στην οποία χρησιμοποιείτο ο διάσημος πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εμπνευσμένος από τη γαλλική επανάσταση του 1830, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε την… γκάφα του και ζήτησε συγγνώμη...

Ο λόγος που ο πίνακας «κόπηκε» είναι γιατί απεικονίζει γυμνόστηθη τη Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, να κρατά μια γαλλική σημαία.

Ο πίνακας είχε αξιοποιηθεί σε μια online διαφημιστική καμπάνια για ένα θεατρικό έργο που θα ανέβει στο Παρίσι.

Όπως είπε ο σκηνοθέτης του έργου Ζοσλί Φιορινά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «ένα μόλις τέταρτο της ώρας μετά το ξεκίνημα της διαφήμισης, αυτή μπλοκαρίστηκε και η εταιρεία (σ.σ. Facebook) μας είπε ότι δεν μπορεί να δείχνει γυμνό».

Ο διάσημος πίνακας

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανάρτησε μια νέα διαφήμιση με τον ίδιο πίνακα, όπου όμως τα στήθη της «Ελευθερίας» είχαν καλυφθεί με ένα μπάνερ που έγραφε «λογοκριμένο από το Facebook». Αυτή η διαφήμιση δεν απαγορεύθηκε.

Την Κυριακή, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το ζήλο του. Όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Παρίσι Ελοντί Λαρσίς, «το έργο ‘Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό’ έχει τη θέση του στο Facebook…Πληροφορήσαμε αμέσως τον χρήστη ότι συνεπώς εγκρίνεται η χρήση του πίνακα από αυτόν».

«Προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας μας, επαληθεύουμε εκατομμύρια εικόνες που δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και μερικές φορές κάνουμε λάθη» είπε η Λαρσίς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου