Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Σε οκτώ χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης – Ένοχος για συμμετοχή στο ISIS




Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε ο 33χρονος Σύρος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο 2017.

Αναλυτικότερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξήχθη η δίκη του, ο Σύρος αρνήθηκε ότι ανήκει στο ISIS και υποστήριξε..
ότι είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που εκείνη την περίοδο πολεμούσε εναντίον του στρατού του Χαλιφάτου.

Η σύζυγός του είχε δηλώσει πως την εποχή που ζούσαν στη Συρία, ο άντρας της ήταν τζιχαντιστής και πολεμούσε στο πλευρό του ISIS. Στο δικαστήριο άλλαξε την κατάθεσή της, τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

Πώς έφτασε στην Ελλάδα
Ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 
Η καταγγελία της γυναίκας του που οδήγησε στη σύλληψη
Καθοριστική σημασία στη σύλληψή του ήταν η καταγγελία της γυναίκας του ότι κακοποιεί το ίδιο τους το παιδί.
Η υπόθεση κατέληξε στη σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές.
Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.
Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.
Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου