Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Megaς είσαι κύριε!!!




Το ανοίγουν, το κλείνουν. Το ξανανοίγουν, το ξανακλείνουν. Του δίνουν άδεια, του παίρνουν την άδεια. Τους λένε θα πληρωθούν, μετά τους λένε θα απολυθούν.

Πληρώνουν κάποιους, δεν πληρώνουν τους άλλους. Πάνω από δύο χρόνια οι εργαζόμενοι του Mega σηκώνουν έναν σταυρό του μαρτυρίου. Λόγια άπειρα. Προσπάθειες σωτήριας χιλιάδες. Το χέρι στην τσέπη όμως δεν το έβαλε κανείς. Οι Πρετεντέρηδες και οι Τρέμηδες απαξίωσαν ένα ολόκληρο κανάλι και τώρα όλοι οι μέτοχοι το παίζουν ανήξεροι και αμέτοχοι...

Το ΕΣΡ δεν έδωσε θεματική άδεια. Το ΣτΕ λέει μισό λεπτό, δεν λέει έτσι ο νόμος.
Από νόμο σε νόμο, από χρόνο σε χρόνο η αλήθεια είναι μία.
Οι εργαζόμενοι εμπαίζονται.
Και η κυβέρνηση δεν φαίνεται και να καίγεται να λειτουργήσει.
Την πάπια.
Το ‘χουν κάνει μάνταρα το τηλεοπτικό τοπίο.
Megaς είσαι κύριε και τηλεοπτικά τα έργα σου.

Υ.Γ.1: Και μέσα σ’ όλα έχουμε και τον Ερντογάν να θέλει να κάνει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και να μας απειλεί ότι ήρθε η ώρα να ψάχνουμε τρύπα να χωθούμε. Να ψάχνεις να βρεις τον μισθό που σου έκοψαν, τη σύνταξη που σου έκοψαν, λεφτά πώς θα πληρώσεις την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης και μέσα σ’ όλα αυτά να ‘χεις να ψάξεις και μια τρύπα να χωθείς. Θα μπω στη βάρκα και θα πάω μετανάστης. Όπου με βγάλει. Όποια τρύπα βρω θα μπω.

Υ.Γ.2: Βδομάδα με τη βδομάδα, όλο και κάτι καινούριο μαθαίνουμε για το σκάνδαλο Novartis. Για παράδειγμα οι έμμισθες υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας. Νόμιμες φυσικά. Βέβαια, όταν κλήθηκε στο βήμα της Βουλής να μιλήσει για τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, μάλλον ξέχασε να αναφερθεί στη συνεργασία αυτή. Γιατί, όταν είσαι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου. Πώς να τα θυμάσαι όλα; Αλλά πού να ξέρετε εσείς απ’ αυτά…

Υ.Γ.3: Διάβαζα τις προάλλες στο facebook ότι υπάρχει λέει κόσμος που όντως πιστεύει ότι ο Σαββίδης δεν είχε όπλο πάνω του όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Και λέω αποκλείεται, θα υπερβάλλει η φίλη που το γράφει. Πού να ‘ξερα ότι αυτός ο κόσμος όχι μόνο ζει ανάμεσά μας, αλλά είναι και εκλεγμένος στο Κοινοβούλιο. Ο Αριστείδης Φωκάς, λοιπόν, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα όπλο και απορεί πώς προέκυψε αυτή η φωτογραφία. Τι λες ρε άνθρωπέ μου, πού ζεις, που ούτε η Θύρα 4 δεν έχει ξεστομίσει τέτοια ατάκα. Καλά και τα κατεστημένα, καλά και οι αδικίες εις βάρος της ομάδας, αλλά έτσι δεν πας πουθενά. Ούτε πολεμάς κατεστημένα, ούτε θέτεις τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Σοβαρότης μηδέν.

Υ.Γ.4: Και μέσα σε όλα αυτά διάβασα και για έναν τύπο που πόσταρε αγγελία στο διαδίκτυο για πρόσληψη ατόμου στη Βουλή. Για μερικά δευτερόλεπτα νόμιζα ότι απελευθερώθηκε το… ρουσφέτι, αλλά τελικά η αγγελία του ήταν ψευδής και σχηματίστηκε δικογραφία. Βέβαια, σε άλλες εποχές η δικογραφία θα σχηματιζόταν αν η αγγελία ήταν αληθινή. Θα χαλούσε την πιάτσα βλέπετε.

Υ.Γ.5: Θυμάστε τους ναζήδες που μπουζουριάσανε πριν δυο εβδομάδες; Που τους βρήκανε με σπαθιά, ξιφολόγχες, κροτίδες, ένα τουφέκι, ναρκωτικά, γκλοπ και εκρηκτικά και που είχαν αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις σε Έλληνες και ξένους;

Ε, λοιπόν, η απίστευτη ελληνική δικαιοσύνη, που έχει σύρει ένα κάρο κόσμο στα δικαστήρια με τον λεγόμενο «τρομονόμο» (187 Α Π.Κ.), τους φασίστες της «Combat 18» τους πηγαίνει για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και όχι για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης». Λες και είναι μια ομάδα που κλέβει πορτοφόλια από το μετρό μωρέ και όχι εγκληματίες ναζί που επιτίθονταν για ρατσιστικούς και πολιτικούς λόγους, ούτε επικίνδυνοι εθνικιστές.

Αλλά βέβαια. Η δικαιοσύνη είναι συνηθισμένη να χαϊδεύει τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες και τα παντελόνια παραλλαγής. Άλλωστε και οι ιδεολογικοί «πατέρες» της «Combat 18» δεν είναι άλλοι από του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής που ο Σαμαράς καμαρώνει ότι έβαλε «μέσα». Κι αυτοί για εγκληματική οργάνωση πήγαν.

Υ.Γ.6: Τον μύθο της παρεμβατικής μάνας στη ζωή του γιου της έρχεται να επιβεβαιώσει η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ και εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την αστυνομία. Τη σπείρα αυτή αποτελούσαν μια μάνα, οι γιοι της και μια… νύφη. Η μάνα αφού προσπάθησε με όλους τους πιθανούς τρόπους να ξεφορτωθεί την γκόμενα του γιου της σκέφτηκε κάτι ακραίο, αλλά τελικά… πετυχημένο! Να την μπλέξει στην «μπίζνα» που είχε φτιάξει με τους γιους της και μάλιστα να της δώσει τον καλύτερο ρόλο. Η νύφη ήταν το τσιράκι. Στη δύσκολη στιγμή λοιπόν, η αστυνομία θα έπιανε την γκόμενα κι έτσι μάνα και γιος θα την ξεφορτωνόντουσαν μια και καλή. Μπορεί τελικά να μην της βγήκε το σχέδιο αλλά και μέσα από τη φυλακή θα είναι σίγουρη ότι ο γιόκας της θα είναι μακριά από την ανεπιθύμητη νύφη.

Υ.Γ.7: Πάνω στις ράγες του τραμ πάρκαρε ο άλλος στο Παλαιό Φάληρο. Το παράτησε το αμάξι και έφυγε. Τι κόρνες τα αυτοκίνητα, τι γκλιν γκλιν το τραμ, πουθενά ο ιδιοκτήτης του ασημί Όπελ. Περίμεναν μια ώρα οι επιβάτες του τραμ μέχρι να έρθει γερανός να το σηκώσει.

Θα ‘θελα να μάθω πολύ ποιος και γιατί πάρκαρε στις ράγες του τραμ. Είμαι σίγουρος ότι η ιστορία του έχει μεγάλο ενδιαφέρον…



Υ.Γ.8: Κάπου πήρε το μάτι μου ότι αυτό το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, το Power of Love, σημειώνει πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης. Δεν ξέρω ειλικρινά με ποιους να τα βάλω; Με αυτούς που συμμετέχουν ή με αυτούς που το παρακολουθούν;

Και όσο γι’ αυτούς που λένε ότι η κρίση των αξιών πάει «αγκαλιά» με την οικονομική κρίση, ας θυμηθούν τα μεγάλα νούμερα του Big Brother και όλων των αντίστοιχων «παιχνιδιών» πριν το 2010. Η «κλειδαρότρυπα» πούλαγε, πουλάει και θα πουλάει.Τέλος.

Υ.Γ.9: Οπαδός της ΑΕΚ είναι ο λοχίας ΕΠΟΠ, Δημήτρης Κουκλατζής, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και ο πατέρας του, Νίκος, ζήτησε από τους οπαδούς της «Ένωσης» να προσευχηθούν για να επιστρέψει γρήγορα ο γιος του στην Ελλάδα.Άραγε οι προσευχές όσων υποστηρίζουν άλλες ομάδες δεν πιάνουν;

Υ.Γ.10: Παγκόσμια ημέρα κατά της αστυνομικής βίας η 15η Μαρτίου και φέτος τα προεόρτια ξεκίνησαν λίγες ώρες νωρίτερα με άγρυπνους φρουρούς της έννομης τάξης να «γιορτάζουν» με μπουνιές, κλωτσιές και γκλοπιές εναντίον απλού κόσμου που διαμαρτυρήθηκε για να μη χάσει το σπίτι του. Εναντίον κάποιων που τολμούν ακόμα να ενίστανται στο «νταβατζηλίκι» των πλειστηριασμών.

Γιατί, είπαμε, το ξύλο με αριστερή κυβέρνηση πονάει λιγότερο…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου