Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

«Η αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis στοχεύει στη αποφυγή εξέτασης των πολιτικών προσώπων»

Βούτσης για Προανακριτή Novartis: Η τακτική φυγής δεν βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς την «αναχρονιστική αναδίπλωση» που ενεργοποιήθηκε από κύκλους της Εκκλησίας...


«Πρόκειται περί αποφυγής της εξέτασης των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία για τη Novartis στην Βουλή, μέχρι το θέμα να πάει ξανά στη Δικαιοσύνη», τόνισε αναφορικά με την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ. Βούτσης πρόσθεσε ότι «αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία», υπογραμμίζοντας ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε».

«Οι πολιτικοί», υπογράμμισε παράλληλα, «με την μεγαλύτερη ευαισθησία που θα πρέπει να μας διακρίνει, θα πρέπει να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες».

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «διαφορετικά, από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής καυτηρίασε την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς την «αναχρονιστική αναδίπλωση» που ενεργοποιήθηκε από κύκλους της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου