Σάββατο, Μαρτίου 24, 2018

Δυο sites με μηδενική αναγνωσιμότητα έλαβαν σχεδόν 100 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ y kalinda

 

ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÁÐÏ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÅËÅÃ×ÏÕ & ÐÑÏËÇØÇÓ ÍÏÓÇÌÁÔÙÍ (ÊÅÅËÐÍÏ)«Μαύρη τρύπα» ύψους 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε μετά από έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2016, που αφορούσε το 2014, όπως κατήγγειλε χθες ο Παύλος Πολάκης στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε αφειδώς χιλιάδες ευρώ, ως διαφημιστική δαπάνη, σε απίθανους τηλεοπτικούς σταθμούς και σε sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα.

Δύο από τα εκατοντάδες παραδείγματα είναι, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τα sites ellinesdimarxoi.gr και xabaria.gr. Το πρώτο έλαβε – σύμφωνα πάντα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Πολάκης – ως διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ 80.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο 15.000 ευρώ. Οι δύο ιστοσελίδες βρίσκονται, μετά από σχετική αναζήτηση που κάναμε, εκτός λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά στο domain ellinesdimarxoi.gr, εξακολουθεί να είναι δεσμευμένο, ενώ ως καταχώρηση του φαίνεται η 29η Ιουνίου 2014, δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν τη φερόμενη χρηματοδότηση του από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το καλύτερο είναι ότι ο διαχειριστής του εν λόγω site αποφάσισε να παίξει «μπάλα» και στο twitter (η δημιουργία του λογαριασμού έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένα tweet.
Αντίθετα, το domain xabaria.gr είναι διαθέσιμο προς πώληση, αφού ο ιδιοκτήτης του δεν ανανέωση τη συνδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου