Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

«Ξέπλυμα» Αυγενάκη σε Χ.Α. για το επεισόδιο στη Βουλή (video)




«Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Ν.Δ., να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ....

Ο κ. Αυγενάκης στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής του καταδίκασε το συμβάν ωστόσο μετέπειτα δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού και απέδωσε ευθύνες στους χειρισμούς και τη στάση της κυβέρνησης.

Ο γραμματέας της ΝΔ ουσιαστικά επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για χειρισμούς και συμπεριφορές που αποδυνάμωσαν τους θεσμούς και έφεραν αποτελέσματα όπως το χθεσινό επεισόδιο.

«Με ευθύνη του προέδρου της Βουλής σε προηγούμενες συνεδριάσεις, με ευθύνη του υπ. Δικαιοσύνης, με ευθύνη ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, όλες αυτές οι συμπεριφορές δυστυχώς αποδυναμώνουν θεσμούς, τραυματίζουν τη δημοκρατία και μια μορφή αποτελεσμάτων είναι και αυτό που είδαμε χθες στη Βουλή».








Ολόκληρη η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφορικά με τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς!Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Βουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές».

Απάντηση Αυγενάκη

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται από κανέναν» τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο τουίτερ τονίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου