Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018

Καρέ – καρέ το άγριο διπλό φονικό στη Λευκωσία! Ο 15χρονος γιος νόμιζε ότι έβλεπε εφιάλτη!




- Ο άγνωστος δράστης είπε στον 15χρονο γιο του ζευγαριού: «Εσκότωσα τους γονείς σου», ρωτώντας τον ταυτόχρονα πού είναι τα λεφτά - «Μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Έχω και εγώ γιο», φέρεται να είπε ο δράστης στον ανήλικο - Του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα και τότε εμφανίστηκε και δεύτερος άντρας με κουκούλα στο πρόσωπο - Ο κουκουλοφόρος οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι, όπου τον κλείδωσε και ανέβηκε στο ισόγειο της κατοικίας - Συγκλονίζουν οι περιγραφές του 15χρονου - Όλα όσα είπε ο επικεφαλής των ανακρίσεων για την σοκαριστική διπλή δολοφονία του ζευγαριού στην Λευκωσία - Δείτε βίντεο με ρεπορτάζ....


Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου στην Λευκωσία. Εκεί όπου προσήχθη ο 33χρονος σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών, τον οποίο και συνέλαβε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 25.04.2018, στην Αγία Νάπα η Αστυνομία. Η σύλληψή του ήρθε επειδή θεωρείται εμπλεκόμενος με την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο. Την υπόθεση με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, που συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα…
Πώς περιγράφουν οι Αρχές το φονικό στην Λευκωσία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτο Κουμέτου, στις 19/4/18 και ώρα 00:45 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε σπίτι στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο υπήρχαν δύο τραυματισμένα πρόσωπα.
click4more


Λευκωσία: Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου! Απάντησε μονολεκτικά στους αστυνομικούς! [pics,...

Αμέσως στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας. Από τις επιτόπιες εξετάσεις εντοπίστηκαν στο κύριο υπνοδωμάτιο του σπιτιού δύο άνθρωποι μαχαιρωμένοι.

Στη συνέχεια, όπως είπε, οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετέβησαν στο σημείο. Εκεί διαπίστωσαν ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν νεκρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας βρισκόταν μπρούμυτα στο πάτωμα και η γυναίκα μπρούμυτα στο κρεβάτι.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε στο δικαστήριο ότι περί η ώρα 1.35 ο ανήλικος γιος του ζεύγους ηλικίας 14 ½ ετών μετέβη σε γειτονική κατοικία. Ανέφερε στην ιδιοκτήτρια ότι δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και τον κλείδωσαν σε υπόγειο του σπιτιού. Από εκεί, κατάφερε και έφυγε.

Την ίδια μέρα, συνέχισε, λήφθηκε γραπτή κατάθεση από τον ανήλικο. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι γύρω στις 22.30 της 18ης Απριλίου ξάπλωσε να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του. Μάλιστα δήλωσε πως δεν ήταν σίγουρος εάν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή ήταν εφιάλτης. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ αυτός βρισκόταν στο κρεβάτι του τον προσέγγισε άγνωστος του άνδρας. Και του είπε: «Εσκότωσα τους γονείς σου». Ταυτόχρονα τον ρώτησε πού είναι τα λεφτά…
Στιγμές τρόμου για τον 15χρονο στην Λευκωσία

Ακολούθως, ο άγνωστος σήκωσε τον ανήλικο από το κρεβάτι. Με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα κλειστό, τον οδήγησε στην κουζίνα. Όσο τον οδηγούσε από τον πάνω όροφο προς το ισόγειο του είπε: «Μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Έχω και εγώ γιο». Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Κουμέτου, ο δράστης του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα. Έτσι ο ανήλικος πήρε τα κλειδιά από το τραπέζι και άνοιξε την πόρτα. Τότε εμφανίστηκε και δεύτερος άντρας ο οποίος μπήκε στην κουζίνα έχοντας το πρόσωπο του καλυμμένο με κουκούλα.

Στο σημείο της κουζίνας, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, ο ανήλικος πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη. Κι αυτό διότι δεν φορούσε κουκούλα στο πρόσωπο. Όπως ανέφερε ήταν άντρας λεπτός ύψους 1.70 περίπου με μελαχρινά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο τελευταίος οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι του σπιτιού. Εκεί, τον κλείδωσε και ανέβηκε στη συνέχεια στο ισόγειο της κατοικίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από μισή ώρα ο ανήλικος κατάφερε να βγει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του. Αφού άνοιξε την πόρτα του δωματίου είδε τους γονείς του μαχαιρωμένους και έφυγε από το δωμάτιο για να πάει να ζητήσει βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Επίσης ο ανήλικος ανέφερε προφορικά στα μέλη της Αστυνομίας ότι ο άγνωστος δράστης είχε μαύρο γένι. Να σημειωθεί ότι μαύρο γένι έχει και ο ύποπτος του συνελήφθη ως επίσης είναι και πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.
Διπλό φονικό στην Λευκωσία: Η ιατροδικαστική εξέταση

Ο επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης, ανέφερε ότι στο ΤΑΕ Λευκωσίας έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο. Διαπιστώθηκαν κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Είπε επίσης ότι από τις εξετάσεις της σκηνής παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων. Τα οποία στάληκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Μεταξύ των τεκμηρίων είναι και δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον. Αυτά, ο ανήλικος ανέφερε ότι δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειας του. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια τα δύο αυτά τεκμήρια αφορούν σε δύο επιθετικά όργανα, όπως τα χαρακτήρισε.

Σημείωσε ότι από πληροφορία που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή του φόνου. Επίσης είχε στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο Επικεφαλής των ανακρίσεων είπε ότι ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα γενετικού υλικού dna σε δύο τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ στη σκηνή βρέθηκε και ένα ζεύγος παπούτσια τα οποία ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι είναι δικά του.


Είπε επίσης ότι από τις έρευνες στο σπίτι του ζεύγους, διαφάνηκε ότι το συρόμενο παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι άγνωστο μέχρι στιγμής τί κλάπηκε από την οικία ενώ δεν έχει εντοπιστεί το πορτοφόλι του 60χρονου στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, η ταυτότητα του και διάφορες πιστωτικές κάρτες.

Ο κ. Κουμέτου είπε ότι κατά τη δεύτερη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής ενώ εντοπίστηκαν επιπλέον μώλωπες στο εσωτερικό του αριστερού μηρού της θανούσας. Επίσης κατά τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση του ανηλίκου διαπιστώθηκαν επιπλέον εκχυμώσεις στο αριστερό ώμο.
Ο συνεργός, οι έρευνες και η εξέλιξη της υπόθεσης

Ανέφερε επίσης ότι οι εξετάσεις σε σχέση με τον ύποπτο βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Μέχρι στιγμής για την παρούσα υπόθεση έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις. Αναμένεται, μάλιστα, να ληφθούν άλλες 90 καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων από την Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Είπε επίσης ότι θα γίνει αναγνωριστική παράταξη προσώπων. Στην συνέχεια, θα κληθεί ο ανήλικος να αναγνωρίσει τους υπόπτους. Ακόμη, πάντως, αναζητείται το φονικό όργανο ως επίσης και τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης.

Ο κ. Κουμέτου είπε ότι αναζητείται και το δεύτερο πρόσωπο που ήταν μαζί με τον ύποπτο κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ θα γίνει και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Η Αστυνομία διερευνά τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ
Πηγή: newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου