Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Λευκωσία: Υλικό από κάμερες εξετάζει η αστυνομία – Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου




Οι κυπριακές αρχές αναζητούν απαντήσεις στη Ρωσία
Αντιφάσεις στην κατάθεση του 15χρονου θετού γιου των θυμάτων
Δε βρέθηκε το μαχαίρι, θυμό και μίσος δείχνουν τα χτυπήματα
Το παζλ του διπλού φονικού....
στη Λευκωσία, με την άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι του, επιχειρούν να λύσουν οι αρχές. Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην άκρη του νήματος και στην ταυτότητα του δολοφόνου, που σκότωσε με 35-40 μαχαιριές ζευγάρι καθηγητών ηλικίας 60 και 59 ετών, η κυπριακή αστυνομία έχει εξαπολύσει «σαφάρι» για τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων του 15χρονου θετού γιου των θυμάτων.
Ψάχνουν απαντήσεις στη Ρωσία
Δεν θα μείνει τίποτα που να μην διερευνηθεί στην υπόθεση του διπλού φονικού. Η Αστυνομία ήδη από χθες ξεκίνησε διαδικασία για να εντοπίσει τους βιολογικούς γονείς του ανήλικου παιδιού. Αυτό γίνεται για λόγους πληρότητας της έρευνας και όχι γιατί έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να σχετίζεται με αυτούς τους ανθρώπους. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς βρίσκονται στη Ρωσία. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω κοινωνικών υπηρεσιών και με αιτήματα συνδρομής προς τη Ρωσία. Θα ληφθούν καταθέσεις από φίλους και συγγενείς του ζεύγους, αλλά και από άτομα που γνώριζαν την κατάσταση στην οικογένεια και τη σχέση των θυμάτων με το παιδί τους, η οποία από τους γείτονες χαρακτηρίζεται άριστη.
Την ίδια ώρα, θα εξεταστούν άλλες πτυχές της ζωής των θυμάτων σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να διερευνηθεί αν κάποιος θα είχε κίνητρο να τους δολοφονήσει. Το ότι δεν υπήρξε ληστεία όμως οδηγεί τα πράγματα σε υπόνοιες για αγεφύρωτο προσωπικό μίσος του δράστη ή των δραστών και θυμό ο οποίος ξέσπασε με τις δεκάδες μαχαιριές στα σώματά τους. Επίσης, από τις πρώτες μαρτυρίες δεν προέκυψε στοιχείο που να δείχνει ότι οι δράστες έφυγαν με μηχανή ή αυτοκίνητο.
Θυμός και μίσος
Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές.
Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς ανέφερε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.
Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα το άτυχο ζευγάρι. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.
Δε βρέθηκε το μαχαίρι
Η έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας δεν εντόπισε το φονικό μαχαίρι ή κάποια από τα ρούχα των δραστών (κουκούλα κλπ). Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής.
Aντιφάσεις στην κατάθεση του 15χρονου
Όπως είπε ο 15χρονος στους αστυνομικούς οι δράστες τον κλείδωσαν στο υπόγειο αλλά κατάφερε να διαφύγει από ένα μικρό παράθυρο, αφού πρώτα το παραβίασε. Το ίδιο είπε και στη γειτόνισσα στο σπίτι της οποίας κατέφυγε μόλις κατάφερε να δραπετεύσει από το υπόγειο.
Το στοιχείο κρίνεται πολύ σημαντικό, καθώς πρέπει να διερευνηθεί εάν τα όσα ισχυρίζεται ο 15χρονος ταυτίζονται με τα χρονικό διάστημα που είχαν ενδεχομένως οι δράστες για να διαπράξουν το έγκλημα και να διαφύγουν.
Όταν ο 15χρονος έφτασε στο γειτονικό φιλικό σπίτι του ζευγαριού, αφού είχε διαπραχθεί το έγκλημα, είπε: «Σκότωσαν τους γονείς μου, επικοινωνήστε με τη θεία μου».
Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/foniko-leykosia-i-astynomia-anazita-toys-viologikoys-goneis-toy-15chronoy/#ixzz5DElOcOrB




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου