Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Θρίλερ με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών – Η επόμενη ημέρα μετά το τρίτο «όχι» (BINTEO)





Οι έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 56 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης
Το σκεπτικό του τρίτου «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη
Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν μέρος από την απολογία τους στην αίθουσα του δικαστηρίου, στον τρίτο όροφο του Πλημμελειοδικείου
Σε βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι δύο άνδρες μεταφέρονται στο δικαστήριο με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς..

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά το τρίτο «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη στο αίτημα των δικηγόρων τους για την αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».

Αποκαλυπτικές οι απολογίες τους – Συνεργάστηκαν και οι δύο με τις τουρκικές Αρχές

Αποκαλυπτικές ήταν οι απολογίες των δύο ελλήνων στρατιωτικών ενώπιον του δικαστηρίου, όπου και κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση. Για ακόμη μια φορά υποστήριξαν ότι πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet» o Άγγελος Μητρετώδης ανέφερε πως οι δύο Έλληνες ακολούθησαν ίχνη στα σύνορα και πως δεν είχαν καμία κακή πρόθεση, ενώ επισήμανε πως συνεργάστηκαν με τις τουρκικές Αρχές χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.





«Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Στη συνέχεια κάλεσα τον διοικητή μου στο τηλέφωνο και του είπα ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρούς τους. Δεν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τους Τούρκους στρατιώτες να πραγματοποιήσουν τις κλήσεις τους. Δεν προσπαθήσαμε να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι, τα οποία σκεφτήκαμε πως προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».



Ο Δημήτρης Κούκλατζης τόνισε και ο ίδιος με τη σειρά του πως δεν προσπάθησαν να προβάλλουν αντίσταση και πως συνεργάστηκαν.

Σημείωσε δε πως τέτοια συμβάντα γίνονται στην περιοχή των συνόρων, κοντά στα οποία συνελήφθησαν οι δύο έλληνες. «Τέτοια συμβάντα έχουν υπάρξει και με τούρκους στρατιώτες», είπε ο Δ. Κούκλατζης, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα.



«Εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, τους είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Ηχηρό μήνυμα από τον Πάιατ: Eλπίζουμε ότι οι δύο αυτοί ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα

Παράλληλα, ηχηρό ήταν την Τετάρτη και το μήνυμα του αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα οι δύο έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα.

«Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε σαφώς την προσέγγιση του ελληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο ελλήνων τρατιωτών για την Ελλάδα. Και ελπίζουμε ότι οι δύο αυτοί ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/thriler-me-tin-kratisi-ton-dyo-ellinon-stratiotikon-apokalyptikes-oi-apologies-toys-video/#ixzz5DlNQLxdC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου